Obavijesti Video Pretražite Navigacija
nakon razrješenja jelenića

Ministar pravosuđa: "Postoje prigovori da sigurnosne službe imaju preveliku ulogu u imenovanjima"

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković uoči današnje sjednice Vlade još je jednom komentirao aferu masoni u jeku koje je ostavku podnio glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić.

Istaknuo je kako glavni državni odvjetnik nije napravio nešto nezakonito, ali da "unatoč tome, članstvo u organizaciji čiji su članovi tajni nije prihvatljivo"

Pročitajte i ovo Dražen Jelenić SLUČAJ MASON Vrhovni sud odbio žalbu Zlate Hrvoj Šipek u slučaju Dražena Jelenića Dražen Jelenić Nakon suspenzije Mason u DORH-u: Dražen Jelenić vratio se na posao

Osvrnuo se i na komentare o tome kako sigurnosne službe nisu dovoljno dobro provjerile samog Jelenića prije stupanja na dužnost.

"Postoje i prigovori vezani za sigurnosne provjere. Neki smatraju da nije u redu da obavještajna zajednica ima tako značajnu ulogu u imenovanju", rekao je Bošnjaković.

Kazao je kako nakon donošenje odluke o smjeni počinje rok od 30 dana unutar kojih se mora raspisati javni poziv.

Jelenić je danas došao u DORH, a okupljenim novinarima samo je poručio kako je "sve što je imao reći rekao jučer".

Podsjetimo, Dražen Jelenić zbog afere masoni dao je ostavku na mjesto glavnog državnog odvjetnika nakon što se otkrilo da je član masonske udruge Veliki Orijent Hrvatske.

Sve je počelo kada je tjednik Nacional objavio da je Jelenić mason i da ga to uvodi u sukob interesa u slučaju priče s iznudom za koju je Nikica Gabrić, oftalmolog i predsjednik udruge Veliki Orijent Hrvatske, prijavio urednike i direktoricu tjednika 7Dnevno.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene