Na izvanrednoj konferenciji za medije ministar Kujundžić rekao je kako je njegova kuća u Ivanbegovini ista već 20 godina. Na fotografijama izgleda novije.

Galerija


"Kuća u Ivanbegovini sigurno stoji tamo kao i prije 20 godina. Ista je, može je svatko vidjeti, stambena površina je oko 100 kvadrata. Nemam ja tu ništa. A usput rečeno, zemlje u Dalmatinskoj zagori, u mojoj Ivanbegovini, za jedan euro možete kupiti koliko hoćete, nažalost. Nitko to neće kupiti, a moje srce je tamo, mene vuče tamo", na izvanrednoj konferenciji za novinare rekao je u petak ministar zdravstva Milan Kujundžić

Vezani članci Slika nije dostupna Četvorica muškaraca napala novinarku kod Imotskog dok je pokušavala snimiti kuću Milana Kujundžića Milan Kujundžić Prodali je sami sebi: Kujundžić je kuću kupio od propale tvrtke svoje supruge za tri puta manju cijenu

No već na prvi pogled, iz fotografija iz Ivanbegovine da se zaključiti da je kuća možda ipak nešto novija. Na njima se vidi moderna vila s lijepo uređenom okućnicom, kovanom ogradom i bazenom.

24sata pišu kako se na satelitskim snimkama vidi da kuća 2005. nije postojala. Na snimkama iz 2012. vidljiva je vila, a 2018. kreće gradnja bazena. 

U zemljišnim knjigama piše kako je stambena površina 184 kvadrata, dok ministar cijelo vrijeme tvrdi da kuća  ima samo 100 kvadrata, prenosi Slobodna Dalmacija.  

Toliko je i upisao u imovinsku karticu. Procijenjena vrijednost kuće je 650.000 kuna. 

Milan Kujundžić u petak je sazvao konferenciju kako bi razgovarao o nepravilnostima u imovinskoj kartici. Novinare je, između ostalog, zanimalo je li mu neugodno. 

"Neugodno bi bilo da je u sadržajnom smislu. Riječ je o istim kućama na istom mjestu, s istim kreditima, istim izvorima financiranja. A to jesam li napisao dva kvadrata više ili manje, tamo su…", slegnuo je ramenima ministar.

Upravo kraj kuće u Ivanbegovini četvorica muškarca napala su novinarku Slobodne Dalmacije Andreu Topić. Ministar se ogradio od napada rekavši da ga osuđuje te da nije riječ o njegovim rođacima.