Darko Horvat (Foto: Patrik Macek/PIXSELL)
Darko Horvat (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Foto: Patrik Macek/PIXSELL

"Dogovor će biti danas poslijepodne na koalicijskom sastanku, gdje će kolega Zdravko Marić prezentirati zadnje obrise proračuna. Nakon toga će biti otvorena diskusija kao i uvijek do sada na koalicijskim sastancima i nakon toga ćete o zaključcima biti pravovremeno obaviješteni", rekao je Horvat.


Ministar gospodarstva Darko Horvat najavio je u srijedu kako će se više o sudbini vladajuće koalicije znati poslijepodne na koalicijskom sastanku na kojem će biti predstavljen proračun, nakon čega bi se trebalo vidjeti odlazi li HNS iz vlade jer je najavljivao da neće podržati proračun.

Vezani članci Viktor Gotovac Gradski odbor SDP-a Zagreb prekinuo koaliciju s Možemo Mislav Bago (Foto: Dnevnik.hr) Analiza Mislava Bage: "Premijer Plenković je kralj kupovine vremena"

"Dogovor će biti danas poslijepodne na koalicijskom sastanku, gdje će kolega Zdravko Marić prezentirati zadnje obrise proračuna. Nakon toga će biti otvorena diskusija kao i uvijek do sada na koalicijskim sastancima i nakon toga ćete o zaključcima biti pravovremeno obaviješteni", rekao je Horvat upitan je li dogovoreno da se ne ide na nove izbore ako HNS i ne podrži proračun.

Dodao je da ministrica Blaženka Divjak u ovom trenutku korigira stavke svog dijela proračuna te da će popodne s njom biti na koalicijskom sastanku.

Horvat je izrazio uvjerenje da izglasavanje proračuna neće ovisiti samo isključivo o HNS-u, koji traži da se u njemu definiraju i dodatne povišice učiteljima i nastavnicima.

"Želja mi je da proces koji smo započeli dovedemo kraju, počele su nam se događati neke brojke koje su u plusu, počelo se konačno u Hrvatskoj zbivati nešto što smo željeli nekoliko proteklih godina i mislim da u ovom trenutku ne bi trebalo biti nesuglasica. Kolega Marić iznio je na stol jednu vrlo suvislu matematiku i suvisli prijedlog i mislim da je on vrlo prihvatljiv", rekao je novinarima Horvat koji je sudjelovao na konferenciji "Hrvatska - mjesto za inovacije i pametne investicije".

Na pitanje kako će se dalje bez HNS-a ako ta stranka ne podrži proračun, a ne ode se na nove izbore, Horvat je rekao da se može i bez HNS-a i nekih drugih dionika.

"Ali apostrofiram ono što cijelo vrijeme pričamo - isključivost u politici nikada nije riješila niti jedan problem, pa neće niti ovaj", rekao je Horvat. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju