Ministar gospodarstva Darko Horvat najavio je u ponedjeljak u Bruxellesu razgovore s Europskom komisijom o Uljaniku, nakon kojih bi se trebalo više znati može li i koliko država intervenirati u rješavanju krize u toj brodograđevnoj industriji.

Galerija +0 Darko Horvat (Foto: Pixsell, Sanjin Strukić)

Ministar Darko Horvat nalazi se u Bruxellesu gdje je komentirao najnovije događaje oko Uljanika.

Vezani članci Radnik Uljanika Denis (Foto: Dnevnik.hr) - 2 S otkazom i vrećicama u ruci: "I mladost i starost mi je tu, tako da srce me boli" Ministar gospodarstva Darko Horvat (Foto: Pixsell,Marko Lukunic) Ministar Darko Horvat otkrio kojem su modelu ulaska u brodogradnju Kinezi najskloniji

"Nakon jučerašnjeg sastanka s Jan De Nul grupom, dobre vijesti - brod ostaje u Puli, brod će se najvjerojatnije i završavati u Puli", kaže ministar Darko Horvat. Riječ je o, podsjetimo, samopogonjenom jaružalu s kopačem koji je naručila luksemburška tvrtka.

Dodao je da se u ponedjeljak očekuju i razgovori s Europskom komisijom "o vjerodostojnosti premošćivanja današnjeg dana u odnosu na dan kada će se verificirati program restrukturiranja. Dakle, što može država i što smije država - znat će se tijekom današnjeg dana", dodaje.

Na pitanje reporterke N1 Katarine Brečić hoće li država i luksemburški brodograditelj sudjelovati u finanaciranju jaružala koje se gradi u Uljaniku, ministar je kazao da će se model financiranja dogovoriti "u sljedeća tri tjedna" i dodao da se "država mora uključiti u financiranje".

Podsjećamo, ako se jaružalo dovrši u Uljaniku, državi neće doći na naplatu dodatnih milijardu kuna jamstava.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju