Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rješavanje krize?

Ministar Horvat najavio razgovore s Europskom komisijom o Uljaniku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar gospodarstva Darko Horvat najavio je u ponedjeljak u Bruxellesu razgovore s Europskom komisijom o Uljaniku, nakon kojih bi se trebalo više znati može li i koliko država intervenirati u rješavanju krize u toj brodograđevnoj industriji.

Ministar Darko Horvat nalazi se u Bruxellesu gdje je komentirao najnovije događaje oko Uljanika.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Odluka za desetak dana Ministar Darko Horvat otkrio kojem su modelu ulaska u brodogradnju Kinezi najskloniji Boris Cerovac (Foto: Dnevnik.hr) GOTOVO MILIJARDU KUNA Preokret koji bi nas sve mogao skupo koštati: "Nažalost, to će platiti svi Hrvati... Ali to nije do nas u Uljaniku"

"Nakon jučerašnjeg sastanka s Jan De Nul grupom, dobre vijesti - brod ostaje u Puli, brod će se najvjerojatnije i završavati u Puli", kaže ministar Darko Horvat. Riječ je o, podsjetimo, samopogonjenom jaružalu s kopačem koji je naručila luksemburška tvrtka.

Dodao je da se u ponedjeljak očekuju i razgovori s Europskom komisijom "o vjerodostojnosti premošćivanja današnjeg dana u odnosu na dan kada će se verificirati program restrukturiranja. Dakle, što može država i što smije država - znat će se tijekom današnjeg dana", dodaje.

Na pitanje reporterke N1 Katarine Brečić hoće li država i luksemburški brodograditelj sudjelovati u finanaciranju jaružala koje se gradi u Uljaniku, ministar je kazao da će se model financiranja dogovoriti "u sljedeća tri tjedna" i dodao da se "država mora uključiti u financiranje".

Podsjećamo, ako se jaružalo dovrši u Uljaniku, državi neće doći na naplatu dodatnih milijardu kuna jamstava.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene