Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ministar Linić:

'Situacija će se promijeniti tek kad budemo imali 2 milijuna zaposlenih'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar financija Slavko Linić smatra da će stvari krenuti nabolje tek kada se zaposli još više od pola milijuna Hrvata, a to će se moći tek kada se makne nelojalna konkurencija.

Cijeli intervju s ministrom Linićem pročitajte u tiskanom izdanju Novog lista.

Pročitajte i ovo Ilustracija POREZNE ŠKARE Priprema se uvođenje poreza na nekretnine? Ministar najavio pravedniju raspodjelu poreznog tereta Slika nije dostupna Ranije uvođenje Slavko Linić: Odluku o porezu na kamate na štednju donijeli smo u ožujku

Ministar financija Slavko Linić dao je intervju za Novi list u kojem je komentirao trenutnu ekonomsku i financijsku situaciju u zemlji.

Ustvrdio je kako se, unatoč svemu što Vlada radi, Hrvatska trenutno nalazi u najgoroj situaciji u posljednjih 10 godina. Kao što je već i ranije rekao, hrvatski građani će još bar osam godina živjeti skromno, a ta bi se situacija trebala promijeniti tek kad će u zemlji biti 2 milijuna zaposlenih, smatra ministar Linić.

>> Vlada: Deficit proračuna iduće godine 5,5 posto BDP-a

A da bi se dosegla brojka od dva milijuna zaposlenih treba ih zaposliti još više od 500.000. Tko će ih zaposliti? 'Kad očistimo sve one koji su krali, nisu plaćali poreze, koji su bili nelojalna konkurencija, što je proizvelo bogate pojedince i radnike bez plaća, radnike na zavodu, to će biti moguće. Kad nestane nelojalna konkurencija bit će i radnih mjesta', rekao je Linić.

Dotakao se i teme MOL-a prozvavši ga lošim partnerom. 'Ako imamo lošeg partnera, a po mom osobnom mišljenju MOL je loš poslovni partner hrvatske države, onda on neće vući poteze koji dižu kompaniju', kaže ministar financija.

Ni od poreza na nekretnine ministar nije odustao. 'Porez na nekretnine je zlatna rezerva za iduću godinu. Mi nikako da shvatimo da su naš najveći problem jedinice lokalne samouprave', tvrdi Linić. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene