Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Plati pa vrati

'Hrvatska je u plusu 895 milijuna kuna'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Grčić kaže da je ove godine Hrvatska uplatila 222 milijuna eura, a povukla oko 340 milijuna eura.

Potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova EU Branko Grčić izjavio je danas da je Hrvatska ove godine povukla više sredstava iz europskih fondova nego što je uplatila u EU blagajnu, te izrazio nadu da će takav rezultat zadržati i do kraja godine.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Vlada u bivšoj zgradi Centralnog komiteta Kosor o 'Kockici': Da sam ja to predložila oni bi tražili donošenje zakona o zabrani imena 'Jadranka' Slika nije dostupna Ministarstvo prima zahtjeve Novi val sredstava iz EU fondova: Općine, gradove i županije čeka 150 milijuna kuna

Obraćajući se medijima u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta tijekom predstavljanja prvih ugovora za projekte koji će se ostvariti preko strukturnih fondova, Grčić je precizirao da je ove godine u prva četiri mjeseca Hrvatska uplatila oko 222 milijuna eura, a povukla oko 340 milijuna eura.

Dakle, u plusu smo oko 119 milijuna eura ili oko 895 milijuna kuna, i nadam se da ćemo taj trend zadržati te na kraju godine ostati u plusu oko milijardu kuna, kazao je Grčić.

Prema njegovim riječima, od ukupno mogućih 835 milijuna eura iz tzv. IPA fondova, Hrvatska je dosad ugovorila oko 590 milijuna eura, te nešto više od 30 milijuna eura iz strukturnih fondova, što je oko 72 posto ukupno rapoloživih sredstava.

Doznajte pravi recept za povlačenje novca iz EU fondova

Od toga je realizirano i isplaćeno oko 394 milijuna eura ili 66 posto ugovorenih sredstava, kazao je Grčić ocjenivši kako to nije malo.

Grčić je time demantirao pisanje medija kako je do sada Hrvatska povukla svega 186 milijuna eura iz EU fondova, zbog čega je u minusu s uplaćenim sredstvima.

Do početka 2012. imali smo realiziranih svega 127 milijuna eura, nakon čega smo zahvaljujući naporima svih uključenih u te projekte utrostručili iznos povučenih sredstava, kazao je Grčić i apelirao na medije da ne plasiraju negativne i neprovjerene informacije. (hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene