Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bijes u Vukovaru

Ministar uprave s detaljima postavljanja dvojezičnih natpisa u Vukovaru - nije upoznat

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar uprave Arsen Bauk odgovarajući jutros na novinarska pitanja u vezi s postavljanjem ploča s dvojezičnim natpisima u Vukovaru rekao je kako nije upoznat sa svim detaljima.

'Dopustite mi da se informiram o čemu se radi pa ću tijekom dana dati izjavu', rekao je ministar Bauk danas novinarima u Pučišćima na pitanje o postavljanju ploča s dvojezičnim natpisom u Vukovaru.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Brani bivšu premijerku Bauk: Kosor nije nedostojna statusa počasne građanke Vukovara Slika nije dostupna Sve u skladu s Ustavom Bauk: Događaji u Vukovaru politički su motivirani

Na novinarsku primjedbu kako to da još nije upoznat, ministar Bauk je rekao da 'nije upoznat sa svim detaljima'. Novinari su podsjetili ministra Bauka na njegovu raniju izjavu kako će postavljanje ploča s dvojezičnim natipsima u Vukovaru biti najavljeno i obavit će se transparentno, te su ga pitali zašto se to sada dogodilo 'pod okriljem noći'.

>> Prosvjednici u Vukovaru čekićima ruše postavljene ploče s dvojezičnim natpisom

'Bilo je javljeno, u medijima sam vidio da će ići ploče, a o ovim sigurnosnim aspektima ne mogu dati kometar jer jednostavno nije u mojoj domeni', rekao je na to Bauk.

Na upit je li očekivao probleme pri postavljanju dvojezičnih natpisa u Vukovaru, Bauk je kazao kako se 'po najavama koje su bile već mjesecima moglo očekivati da će biti određenih otpora, prosvjeda'.

Ponovio je kako trenutačno nema dovoljno informacija te da će moći više reći kada se dodatno informira.

Na novinarski upit hoće li biti teritorijalnog preustroja Hrvatske, minisitar Bauk je kazao kako se u Ministarstvu uprave 'ne razmatra izmjena Zakona o područjima općina, gradova i županija, kao što se ne razmatra izmjena Ustava s tim u vezi.

Dodao je kako su moguće 'određene manje promjene' na lokalnoj razini ali 'generalno o nekim većim promjenama se ne razmišlja. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene