Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve sukladno zakonu

Bauk: Obustava primjene izmjena vukovarskog Statuta nije politička odluka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Komentirajući odluku o suspenziji primjene izmjene vukovarskog gradskog Statuta, ministar uprave Arsen Bauk kazao je da odluka nije političke naravi.

Ministar uprave Arsen Bauk danas je izjavio kako je pravna, a ne politička odluka njegova Ministarstva da se obustavi primjena izmjene vukovarskog gradskog Statuta, kojom se područje Vukovara izuzima od zakonskih odredaba o uporabi manjinskog jezika i pisma.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pojašnjenje DZS-a Evo zašto nestali Vukovarci nisu uključeni u popis stanovništva Slika nije dostupna O dogovoru u Vukovaru Josipović: Potvrdila se teza da razgovor nije podrška neredima

'Ovo je pravno, a ne političko pitanje. Prema tome, mi smo postupili sukladno našim zakonskim obvezama', rekao je ministar Bauk odgovarajući danas na pitanje novinara u Splitu i istaknuo kako je siguran da bi bilo koji ministar iz bilo koje stranke donio jednaku odluku.

>> VIDEO Snimka iz vukovarske kolone sjećanja koja puno toga govori

Vlada sada ima 30 dana da odluči hoće li Ustavnom sudu poslati zahtjev za ocjenu suglasnosti s Ustavom i zakonom Statutarne odluke o izmjenama Statuta grada Vukovara.

Na upit novinara hoće li se i dalje postavljati dvojezične ploče u Vukovaru i hoće li se smirivati stanje u tom gradu, ministar Bauk je odgovorio: 'Ponovit ću: radi se o pravnom, a ne političkom pitanju i pozivam sudionike da se na taj način o ovoj odluci izjašnjavaju, dakle, je li ona u skladu sa Zakonom ili nije', rekao je on.

Jučer je Ministarstvo uprave obustavilo od primjene članak 22. Statutarne odluke o izmjenama i dopunama Statuta grada Vukovara kojim je područje Vukovara bilo izuzeto od primjene Zakona o uporabi jezika i pisma nacionalnih manjina i članka 12. Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina.

Ministar Bauk danas u Splitu sudjeluje na sastanku upravnog odbora na ministarskoj razini Regionalne škole za javnu upravu (ReSPA). (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene