Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Suradnja na testu

Domovinski pokret zbog Pupovca prijeti raskidom koalicije s HDZ-om? Javio se Plenkovićev glasnogovornik

Milorad Pupovac
Milorad Pupovac Foto: Vlado Kos/Cropix
Tko će biti predsjednik Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina, čini se, izazvalo je prijepore u koaliciji HDZ-a i Domovinskog pokreta.

"Netočan je navod da je HDZ predložio Milorada Pupovca za predsjednika Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina. Predsjednika tog Odbora predlaže Klub manjina, što je redovita praksa bila i u prijašnjim sazivima Hrvatskog sabora i oni će o tome donijeti svoju odluku nakon što obave konzultacije unutar svog Kluba. Mi ćemo podržati njihov prijedlog uvažavajući i stav partnera, DP-a i drugih stranaka koje su dio parlamentarne većine", poručio je HDZ-ov Marko Milić, glasnogovornik Andreja Plenkovića i Vlade.

Oglasio se nakon što se u četvrtak proširila informacija da bi SDSS-ov Milorad Pupovac trebao biti na čelu saborskog Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina, i to uz potporu HDZ-a.

Odbor za izbor i imenovanja bi u petak ujutro trebao odlučiti o popunjavanju mjesta u saborskim odborima, a među njima je Odbor za ljudska prava i prava nacionalnih manjina. 

Josip Dabro iz Domovinskog pokreta rekao je da će na čelo tog Odbora biti predložen Pupovac. "DP to neće podržati", rekao je Dabro za Večernji list te komentirao mogućnost da Pupovac na tu poziciju bude izglasan uz pomoć glasova oporbe: "Neka izglasaju. Mi u tome nećemo sudjelovati."

Pročitajte i ovo Ramzan Kadirov nakon sastanka s Putinom Lider Čečena: "Imam san da nakon rata Zelenski završi u mom podrumu"

Pročitajte i ovo Riba Lav stigla u Hrvatsku - 4 Još jedna invazivna vrsta Opasna riba stigla u Jadran: "Može doći do smrtnih slučajeva i dosta je agresivna"

DP-ov Igor Peternel navodno je u Klubu zastupnika HDZ-a u četvrtak obaviješten o imenovanju Pupovca te je odmah rekao da je to DP-u neprihvatljivo. O svemu je obavijestio i vrh stranke, nakon čega je Ivan Penava nazvao Andreja Plenkovića i Gordana Jandrokovića tražeći da se odustane od prijedloga. Nakon toga je, kažu, krenulo usuglašavanje u HDZ-u, a rasplet priče vidjet će se u petak ujutro.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene