Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Političar Milorad Pupovac okomio se na Minu Andreevu, glasnogovornicu povjerenice Europske komisije Viviane Reding.


Milorad Pupovac osvrnuo se na jučerašnju izjavu  glasnogovornice Mine Andreeve u kojoj je priopćila kako Europska komisija još uvijek nije dobila odgovor od Hrvatske vlade oko provedbe Europskog uhidbenog naloga.

>> 'Mi samo vodimo računa da se provode europski zakoni'

Vezani članci Milorad Pupovac Pupovac o napadu iz mržnje u Vukovaru: "Ovo je alarmantan čin netolerancije, agresivnosti i nepoštivanja razlika" Granični prijelaz EK traži ulazak Hrvatske i drugih dviju europskih zemalja u šengenski prostor: ''Činjenice i istraga pokazuju da su spremne''

'U tonu komunikacije od strane glasnogovornice Europske komisije, nije poštivana ravnopravnost Hrvatske kao članice EU', rekao je Pupovac.

Druga stvar koja mi se čini još važnijom, jest činjenica da komunikacija koja dolazi iz ureda potpredsjednice EK poprima sve više obilježja ideološko političke kampanje.

>> U Bruxellesu ljutiti: Idući tjedan pred EK prijedlog mjera protiv Hrvatske

'Jezik koji je upotrijebila glasnogovornice ima elemente hladnoratovskog i ideološko političke kampanje. To ne može biti svojstveno komunikaciji Europske komisije sa članicama i vladama i tijelima vlade, bez obzira da li davale i ne povoda.

Hladni rat je završio i EK ne može biti dio političko ideološke kampanje. To može ostati parlamentima i javnostima, ali ne i EK. Jezik kojim se govorio na žalost ima elemente ideološko političke kampanje. Smatram da je taj jezik apsolutno neprimjeren', zaključuje Pupovac.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook