Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Vozač tegljača prebačen u zatvorsku bolnicu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Miljenko Stričak, vozač tegljača koji je izazvao tešku prometnu nesreću u tunelu Ledenik u kojem su poginule četiri osobe u utorak poslijepodne će biti prevezen u zatvorsku bolnicu u Zagreb gdje će nastaviti sa zdravstvenim oporavkom.

Istražni sudac Županijskog suda u Zadru Vladimir Mikolčević je u ponedjeljak protiv Miljenka Stričaka odredio pritvor zbog mogućeg utjecaja na svjedoke i dokaze.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Strojovođa ozlijeđen Težak dan u prometu: U mjestu Gornja Brela jedna osoba sletjela s motocikla i poginula, u Uzdolju vlak naletio na tegljač Slika nije dostupna počinje obnova Brod Galeb otegljen iz riječke luke u kraljevičko brodogradilište

Sudac Mikolčević kaže da će Stričak nakon potpunog oporavka u zatvorskoj bolnici u Zagrebu biti vraćen u zadarski pritvor.

- Iz Opće bolnice u Zadru su me obavijestili da su oni obavili svu moguću zdravstvenu skrb i da, što se njih tiče, Stričak može na kućnu njegu. No, kako je protiv njega određen pritvor, a još mu je potrebna zdravstvena rehabilitacija, upućen je u Zagreb, objasnio je istražni sudac Mikolčević potvrdivši da je protiv njega podnesen istražni zahtjev s kvalifikacijom izazivanja teške prometne nesreće s neizravnom namjerom.

Kvalifikacija s neizravnom namjerom teža je od nehaja. Za takvo kazneno djelo predviđena je zatvorska kazna do 10 godina.

Po riječima suca Mikolčevića neizravna namjera znači da je
"osumnjičenik pristao svjesno na radnje za koje je znao da mogu dovesti do teških posljedica".

Rješenjem o istrazi protiv Miljenka Stričaka provodit će se sve
ostale radnje i prikupljati dokazi. Mikolčević navodi da mu je Stričak rekao da će iznijeti svoju obranu u prisutnosti izabranog odvjetnik, no kako ga još nije izabrao, određen mu je odvjetnik po službenoj dužnosti.

U Policijskoj upravi zadarskoj kažu da je policija u slučaju te teške prometne nesreće obavila sve radnje, a na upit imaju li podatak kolikom se brzinom kretao tegljač kojega je vozio Stričak, glasnogovornica PU kaže da takav podatak nemaju.

Protiv Stričaka policija je podnijela kaznenu prijavu za izazivanje teške prometne nesreće s teškim posljedicama.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene