Obavijesti Pretražite Navigacija
Borba s najezdom

VIDEO Milijuni skakavaca preplavili zemljište, ušli i u kuću: "Strašno je. Što sad treba? Voljela bih da dođe neki stručnjak"

Aktualno Galerija Najezda skakavaca - 7 Najezda skakavaca - 7 Foto: Dusko Jaramaz/Pixsell Najezda skakavaca - 6 Najezda skakavaca - 6 Foto: Dusko Jaramaz/Pixsell Najezda skakavaca - 5 Najezda skakavaca - 5 Foto: Dusko Jaramaz/Pixsell Najezda skakavaca - 4 Najezda skakavaca - 4 Foto: Dusko Jaramaz/Pixsell +3 Najezda skakavaca - 3 Galerija 1/8 >>
Milijuni skakavaca preplavili su prometnice i poljoprivredne površine podno Svilaje. Mještani kažu da ne pamte ovakvu najezdu.

"Sve su uništili. Ne može se prebrojati, to je leglo, ne možeš proći od njih. Prošle godine ih nije bilo, stigli su do pola sela. Ove godine su stigli ovdje na ovaj prostor. Sve su listove pojeli", kazao je mještanin Svilaje Jovan Knežević o milijunima skakavaca s kojima se bore ove godine.

Pročitajte i ovo Smrdljivi martini - 6 Nema gdje ih nema Slavonci se muče s invazijom smrdljivih kukaca: "Svaki dan nađemo po jednog ili dva u kavi" Slika nije dostupna Apokaliptične scene VIDEO Prizor kao iz filmova: Ovo bi mnoge moglo osiromašiti!

Najezda skakavaca Najezda skakavaca - 7 (Foto: Dusko Jaramaz/Pixsell)

Vida Knežević je dodala da je u petak navečer pronašla jednog skakavca u kući. "To je početak, i što sad treba? To je strašno. Voljela bih da dođe neki stručnjak", ističe Knežević.

Najezda skakavaca Najezda skakavaca - 3 (Foto: Dusko Jaramaz/Pixsell)

Čudi se najezdi i Drago Nenadić, koji ih je vidio na asfaltu. "Postoje kosidbe kada smo se vozili, onda ih je bilo, ali po sporednim putevima, i to dosta, ali ih nije bilo po glavnim putevima", napominje Nenadić.

Prije par dana, kada se vraćao s frezom, deset metara asfalta se nije vidjelo. "To nikada u životu nisam vidio, u tolikim količinama. Kada sam smanjio frezu, ono puca oko mene, baš je bilo pravo iznenađenje. Tih deset metara kao da je kilometar. Okrenuo sam se prema ženi i pitao što je ono tamo", prisjeća se Nenadić.

Najezda skakavaca Najezda skakavaca - 6 (Foto: Dusko Jaramaz/Pixsell)

"Prošle godine sam imala problem, ali s onim velikim skakavcima - prolete kao ptica", kazala je Dušanka Nenadić.

Marokanskog skakavca ima na cijelom Mediteranu, ali promjena klime i malo oborina prošle godine - omogućili su njegovo masovno širenje.

 

 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene