Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ispitan kao svjedok

VIDEO Milanović i Bandić sreli se na sudu: Gradonačelnika doveli iz Remetinca, premijer brzo otišao

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Milan Bandić tužio je javnu televiziju zbog prenošenja Milanovićevih izjava u kojima ga je 'oklevetao i uvrijedio'.

Premijer Zoran Milanović i zatvoreni zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u srijedu su se susreli u sudnici Općinskog građanskog suda, gdje je premijer ispitan kao svjedok u parnici u kojoj Bandić od javne televizije potražuje 120.000 kuna odštete zbog prenošenja Milanovićevih izjava kojima ga je navodno oklevetao i uvrijedio.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković, Zoran Milanović - 3 na Plesu Novinari pitali Jandrokovića je li tampon zona, a ubacio se Milanović: "On je prefit" Zoran Milanović razgledao Rafale - 3 novi hrvatski ponos FOTO Zoran Milanović popeo se na jedan Rafale i pomno ga razgledao

Pred sutkinjom Zorkom Čačić Zagrajski premijer je na pitanje trebali li mu pustiti spornu snimku zbog koje je Bandić tužio javnu televiziju kazao da nema iskustva s takvim stvarima te da je na sud došao jer mu je dužnost svjedočiti. Potom je u sudnici puštena snimka intervjua u kojoj Bandića povezuje s pričama o korupciji i klijentelizmu.

Svega desetak minuta trajalo je svjedočenje premijera Zorana Milanovića.

Nakon što je u sudnici Općinskog građanskog suda odgledao snimku spornog intervjua prikazanog nakon prošlogodišnjeg prvog kruga lokalnih izbora u kojoj Bandića povezuje s korupcijom i klijentelizmom Milanović je potvrdio autentičnost svojih izjava i nakon desetak minuta napustio sudnicu.

Tužitelj Bandić u sudnici je potom ponovio da ga je Milanović izvrijeđao. Rekao je i da ne zna je li slučajnost što je dva tjedna prije ove rasprave uhićen.

Milanović je u tom postupku trebao svjedočiti još početkom rujna kada je nedolazak ispričao službenom spriječenošću na što ga je sutkinja, pod prijetnjom novčane kazne od 2.000 kuna, pozvala da premijerske obveze uskladi sa sudskim.

 Evo zašto je Bandiću odbijena jamčevina!

No, u međuvremenu je Bandić uhićen i zadržan u istražnom zatvoru pa je na sud dovezen iz Remetinca u pratnji trojice pravosudnih policajaca koji ga čuvaju i u sudnici. S Milanovićem je na svjedočenje, koje je izazvalo velik interes javnosti, došao službeni tjelohranitelj.

Bandić javnoj televiziji zamjera što se ni jednim komentarom nije ogradila od Milanovićevih 'sramotnih izjava' što, kako tvrdi, pokazuje da se slažu s iznesenim mišljenjem. No, odvjetnik javne televizije Emil Havkić pojašnjavao je kako je javna televizija 'u dobroj vjeri prenijela uživo intervju s premijerom' pa stoga ne postoji odgovornost za objavu spornih informacija. Odvjetnik je tvrdio da bi bilo kakvo ograđivanje od izjava političara bilo protivno slobodi medija i praksi Europskog suda za ljudska prava jer se medije tako uvlači u političke odnose između različitih političkih opcija i stavova. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene