Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Vlada ne gleda gdje je tko'

Milanović na skupu u Puli: Nikoga ne diskriminiramo!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Vlade i predsjednik SDP-a Zoran Milanović večeras je na predizbornom skupu nezavisnog kandidata za istarskog župana Damira Kajina i koalicije SDP-HSU-HSLS-SDSS-SDA u Puli poručio kako nema diskriminacije ni prema kome te kako ova vlada ne gleda gdje je tko na vlasti.

"Bar nam to nitko ne može u ovih godinu i pol dana staviti na teret, niti predbaciti. To neću nikada raditi jer radi toga nisam ušao u politiku. Oni koji jesu, drukčiji su od mene i drukčiji su od nas," istaknuo je Milanović dodavši kako upravo iz tog razloga "nema inati se Slavonijo, nema inati se Istro i nema rata sa Zagrebom". Mi smo, drži on, "jedna nacija kao politička zajednica, različitog roda i vjere koja pripada zajedničkom putu".

"Zajedno ulazimo u Europu, imamo samo jedan zajednički interes, da imamo više nego što imamo i da sigurno živimo," istaknuo je Zoran Milanović.

Rekao je da je predosjećao prije godinu i pol dana da će u Istri, kako je rekao, "stvari ovako krenuti" i da će se tražiti "pod svaku cijenu" razloge da se Istra posvadi sa Zagrebom.

Govoreći o Damiru Kajinu kao kandidatu za istarskog župana kazao je kako mu dužnost župana pripada kao "čast i mogućnost da nešto napravi".

>> Milanović: Izađite na izbore, makar glasali protiv

"Između te želje i njezinog ostvarenja stoje birači, političke mašine, utjecaji, novac, ljudski razum i sitni interesi i nije mu lako," ustvrdio je Milanović dodavši kako SDP nije htio konflikt i da ne bi nikada stajao iza Kajina da nije uvjeren da je on dostojan ove funkcije. Kajin živi za Istru i za Istru bi dao sve, ne poznajem autentičnijeg političara od njega, poručio je Milanović.

Za kandidata za pulskog gradonačelnika Peđu Grbina ustvrdio kako se radi o sposobnom čovjeku koji obnaša odgovornu funkciju predsjednika Odbora za Ustav, poslovnik i politički sustav i koji bi znao uspješno voditi grad.

Kandidat za istarskog župana Damir Kajin u svom je obraćanju istaknuo kako je Istra zrela za promjene te kako jedino ova vlada, kako je rekao, "jamči da mafija neće imati ovu državu kao što ju je imala do 1. srpnja 2009. godine".

"Dosta je separatističkih ratova s ovom Vladom za koju su građani Istre dali svoj glas," zaključio je Damir Kajin.  Kandidat za pulskog gradonačelnika Peđa Grbin ustvrdio je kako Istra i Pula mogu i moraju bolje te kako ova koalicija želi Istri dati novi smjer - smjer gospodarskog razvoja koji, kako je rekao, "neće uništiti okoliš i u kojem će djelovati društvo bez nepotizma".

Milanović je danas posjetio i Pazin, gdje je na terasi pazinske Gradske kavane kandidat za gradonačelnika Sandi Blagonić predstavio kandidate za zamjenike, Ivicu Gržinića i Patriciju Antolović. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo Tonino Picula, zastupnik u EU parlamentu Kriva taktika Picula otvoreno o Milanovićevoj sudbini: "Potrebna je promjena na Pantovčaku" Ustavni sud odlučio o Zoranu Milanoviću (Na slici Miroslav Šeparović, predsjednik Ustavnog suda) Dva dana nakon izbora Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene