Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na skupu SDP-ovaca iz II i III izborne jedinice održanom danas u Varaždinu, predsjednik stranke Zoran Milanović ustvrdio je da u Hrvatskoj danas ne postoji otvoreno i uređeno društvo, te da je korupcija model ponašanja, a ne devijacija ili iznimka.


"Takvo društvo kreće od loše polazne točke i u takvim uvjetima neće se stvoriti bolje i jako gospodarstvo. To moramo promijeniti", rekao je Milanović.

Vezani članci Zoran Milanović u Varaždinu Zoran Milanović o smrtnim slučajevima u vojsci: "Znam dosta o tragedijama koje su se dogodile. I pričekat ću još malo prije nego što kažem svoj sud" Tomislav Tomašević Tomašević otkrio da im je preminuli poduzetnik dvaput banuo u gradske urede: Dnevnik Nove TV doznao detalje

Istaknuo je da je Hrvatska "predozirana" povijesnim trenucima i odlukama, a da i danas stoji na pragu velikih odluka, to jest ulaska u Europsku uniju.

"To se smatra dobrim, važnim i poticajnim za našu zemlju, no odluke donosimo sami i sami gospodarimo svojom sudbinom. Mi, hrvatski političari i građani određujemo kako će izgledati naša zemlja i koje će vrijednosti u njoj vladati. Kad govorimo o decentralizaciji, sami ćemo određivati gdje ćemo i koliko trošiti, to neće određivati Bruxelles", rekao je Milanović.

Ljubo Jurčić, SDP-ov kandidat za premijera, osvrnuo se na izjave da je njegova gospodarska strategija socijalistička, rekavši da se zalaže za razvoj hrvatskog gospodarstva kao osnovu očuvanja hrvatskog društva, te za zaštitu nacionalnih interesa u uvjetima globalizacije. rekao je da ako je to socijalistički, onda on i jest "socijalistički ekonomist".

Komentirao je i napise da se u posljednja tri mjeseca njegova imovina povećala za pola milijuna eura.

"Nije to bilo povećanje. Kupio sam novi stan, a prodajem stari. Na mojoj kartici je bio iznos od 250.000 eura, a razlika je kredit od 200.000 eura. Ništa u principu to nije novo, nova imovina je samo 200.000 eura kredita", rekao je Jurčić.

Na novinarsko pitanje je li moguće da u novoj vladi, ukoliko osvoje vlast, pola mandata bude premijer on, a pola HNS-ov kandidat Radimir Čačić, Jurčić je odgovorio da će o premijeru odlučiti izbori te da je prerano govoriti o bilo kakvim koalicijama.

Veliki skup održan u varaždinskoj dvorani Graberje bio jeotvoren za građane.