Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Milanović: 'Korupcija je u Hrvatskoj model ponašanja'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na skupu SDP-ovaca iz II i III izborne jedinice održanom danas u Varaždinu, predsjednik stranke Zoran Milanović ustvrdio je da u Hrvatskoj danas ne postoji otvoreno i uređeno društvo, te da je korupcija model ponašanja, a ne devijacija ili iznimka.

"Takvo društvo kreće od loše polazne točke i u takvim uvjetima neće se stvoriti bolje i jako gospodarstvo. To moramo promijeniti", rekao je Milanović.

Pročitajte i ovo Peruanska predsjednica Dina Boluarte Drama u Peruu Šest ministara podnijelo ostavku, razotkrili ih Rolexi: Predsjednica je pod istragom, sumnja se na korupciju Saudijska Arabija Ministarstvo obrane Europska država nastavila je plaćati milijune na saudijski račun usred najvećeg korupcijskog skandala u povijesti

Istaknuo je da je Hrvatska "predozirana" povijesnim trenucima i odlukama, a da i danas stoji na pragu velikih odluka, to jest ulaska u Europsku uniju.

"To se smatra dobrim, važnim i poticajnim za našu zemlju, no odluke donosimo sami i sami gospodarimo svojom sudbinom. Mi, hrvatski političari i građani određujemo kako će izgledati naša zemlja i koje će vrijednosti u njoj vladati. Kad govorimo o decentralizaciji, sami ćemo određivati gdje ćemo i koliko trošiti, to neće određivati Bruxelles", rekao je Milanović.

Ljubo Jurčić, SDP-ov kandidat za premijera, osvrnuo se na izjave da je njegova gospodarska strategija socijalistička, rekavši da se zalaže za razvoj hrvatskog gospodarstva kao osnovu očuvanja hrvatskog društva, te za zaštitu nacionalnih interesa u uvjetima globalizacije. rekao je da ako je to socijalistički, onda on i jest "socijalistički ekonomist".

Komentirao je i napise da se u posljednja tri mjeseca njegova imovina povećala za pola milijuna eura.

"Nije to bilo povećanje. Kupio sam novi stan, a prodajem stari. Na mojoj kartici je bio iznos od 250.000 eura, a razlika je kredit od 200.000 eura. Ništa u principu to nije novo, nova imovina je samo 200.000 eura kredita", rekao je Jurčić.

Na novinarsko pitanje je li moguće da u novoj vladi, ukoliko osvoje vlast, pola mandata bude premijer on, a pola HNS-ov kandidat Radimir Čačić, Jurčić je odgovorio da će o premijeru odlučiti izbori te da je prerano govoriti o bilo kakvim koalicijama.

Veliki skup održan u varaždinskoj dvorani Graberje bio jeotvoren za građane.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene