Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Objavili na Facebooku

Milan Vrkljan i Karolina Vidović Krišto izašli iz Kluba Domovinskog pokreta: "On već dulje priprema udar, a ona je izmanipulirana"

Iz Domovinskog pokreta poručili su da će njihov Klub nastaviti funkcionirati sa svojih 10 članova te izrazili nadu da Vrkljan i Vidović Krišto neće postati prvi žetončići HDZ-a.

Domovinski pokret objavio je kako su saborski zastupnici Milan Vrkljan i nezavisna Karolina Vidović Krišto napustili Klub zastupnika te stranke. Informaciju su, kažu, objavili na Facebooku.

Pročitajte i ovo Josip Jurčević Parlamentarni izbori "Imamo veleizdajnički stampedo!": Jurčević oštro protiv uvoza radne snage i migranata Ivan Penava Ukazali na alternativu Penava predstavio nositelje lista DP-a pa se osvrnuo na inicijativu povratka Tita u Kumrovec: "Dobro mu je tamo gdje je"

"Dragi prijatelji, građani, simpatizeri, članovi, mediji.

Saborski zastupnik Milan Vrkljan i nezavisna zastupnica Karolina Vidović Krišto odlučili su napustiti Klub zastupnika Domovinskog pokreta, a o tome su javnost, vodstvo Domovinskog pokreta i sve druge članove Kluba obavijestili objavom na Facebooku.

Klub zastupnika Domovinskog pokreta nastavit će funkcionirati s deset članova na ostvarenju naše ideje o rušenju duopola i duboke države, o vraćanju hrvatske države narodu i ujedinjenju srodnih političkih snaga.
Milan Vrkljan, čovjek bez izbornog legitimiteta i talac Vilija Beroša, već duže vrijeme u dogovoru s vrhom HDZ-a priprema udar na DP, a Karolina Vidović-Krišto tek je kolateralna žrtva koju je vješto izmanipulirao.

Nadamo se da dr. Vrkljan i Vidović Krišto neće postati prvi žetončići HDZ-a. Želimo im svu sreću u budućem političkom i osobnom životu. Ako imamo isti cilj i dobre namjere, putevi će nam se opet spojiti.“, stoji u objavi Domovinskog pokreta.

Dragi prijatelji, građani, simpatizeri, članovi, mediji. Saborski zastupnik Milan Vrkljan i nezavisna zastupnica...

Objavljuje Domovinski pokretUtorak, 5. siječnja 2021.

Vrkljan i Krišto: "Izloženi smo pritiscima"

Na Facebooku Milana Vrkljana objavljena je zajednička izjava u kojoj on i Vidović Krišto poručuju kako su bili primorani napustiti Klub Domovinskog pokreta te da su već nekoliko mjeseci izloženi pritiscima i spletkarenjima unutar te stranke kako bi ih se, tvrde, ušutkalo i spriječilo u političkom radu. 

Objavu prenosimo u cijelosti. 

"Dragi prijatelji,

Nažalost, duboka država ponovno je djelovala, tako da smo Karolina Vidović Krišto i ja bili primorani napustiti Klub zastupnika Domovinskog pokreta. Razlika u pogledima Karoline Vidović Krišto i mene s jedne te Miroslava Škore i Marija Radića s druge strane jest u tome da mi smatramo da su potrebne korijenite političke promjene u hrvatskom društvu i da tim promjenama mora biti podređen cjelokupni politički rad.

Te su promjene moguće ako se stvori jaka politička opcija, vjerodostojna u svom političkom djelovanju, bez ikakvih trgovačko-nagodbenjačkih motiva. Zbog djelovanja na istinskim promjenama u Hrvatskoj, Vidović Krišto i ja smo već nekoliko mjeseci izloženi različitim pritiscima i spletkarenjima unutar Domovinskog pokreta kako bi nas se ušutkalo i spriječilo u političkom radu. U više sam navrata u razgovoru s Miroslavom Škorom, i na ovom mjestu isticao minimum političkih standarda ispod kojih osobno neću ići.

Mi ćemo nastaviti svoje političko djelovanje, a osnovni politički motiv jest stvaranje socijalne i pravedne hrvatske države, države funkcionalne vladavine prava u kojoj su svi građani jednaki pred zakonom.

Bivšim kolegama u klubu Domovinskog pokreta želimo sve najbolje u osobnom i političkom životu. O svim detaljima Karolina Vidović Krišto i ja javnost ćemo obavijestiti na konferenciji za medije, o kojoj ćemo vas pravodobno obavijestiti.

Prof. dr. Milan Vrkljan, Karolina Vidović Krišto."

Dragi prijatelji, Nažalost, duboka država je ponovno djelovala, tako da smo Karolina Vidović Krišto i ja bili...

Objavljuje Milan VrkljanUtorak, 5. siječnja 2021.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene