Ne prestaju problemi za stanovnike Vrhovca na zagrebačkom Črnomercu. Vrhovec je jutros posjetio i gradonačelnik Milan Bandić kako bi provjerio stvaraju li se nesnosne gužve na cesti.

Galerija


Već danima traju muke stanovnika Vrhovca u zagrebačkom kvartu Črnomerec. Zbog novih parkirnih mjesta dvosmjerna ulica postala je jednosmjerna, pa se stvaraju nesnosne gužve. Stanari gužvu nisu mogli izbjeći ni u utorak ujutro.

Gradonačelnik Milan Bandić jutros je posjetio Vrhovec kako bi se i sam uvjerio u probleme stanovnika. Mario Grabić, stanar Ulice Vidikovac, rekao je za DNEVNIK.hr da je Bandić na Vrhovac došao oko 9:20.  ''Zašto je gradonačelnik došao u 9 sati kad nema gužve?'', pita se Grabić.

Peticija građana zbog kaotičnog prometa - 2 Nastavlja se drama na Črnomercu, građani zbog nesnosnih gužvi Bandiću predali više od 700 potpisa: "Napravljen je džumbus!"

''Pa zna se kada ljudi idu na posao. Ja sam jutros 25 minuta stajao u koloni da bih prošao ulicu od 200 metara. Je li gradonačelnik išao provjeriti ima li i u njegovoj ulici gužve u 9 ujutro? Naravno da nema jer su svi na poslu kao i on. To je kao da dođete provjeriti ima li gužve u osmom mjesecu kad su svi na moru'', kaže Grabić. Poručuje da s novom regulacijom prometa u ulici nisu problematične samo gužve, već i ''loša tehnička izvedba''.

Grabić ističe da se sada velike gužve stvaraju iako i ne idu svi na posao. ''Neki još uvijek rade od doma, a neki djecu voze s druge strane u školu. Zamislite kako će tek biti kad svi krenu raditi i kad djeca idu u školu. Autobus sada vozi poluprazan, ali što će biti kad počne škola?'' pita se stanar Ulice Vidikovac.

Bandić je najavio da će Vrhovec danas obići tri puta – ujutro, popodne i navečer. Poručio je da će se, ako je došlo do propusta u proceduri, to ispraviti. Nezadovoljni građani Vrhovca dosad su prikupili više od 700 potpisa koje su predali gradonačelniku Milanu Bandiću.