Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gradonačelnik najavio obilazak

Nastavlja se drama na Črnomercu, građani zbog nesnosnih gužvi Bandiću predali više od 700 potpisa: "Napravljen je džumbus!"

Peticija građana zbog kaotičnog prometa - 2
Peticija građana zbog kaotičnog prometa - 2 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Peticija građana zbog kaotičnog prometa - 2 Peticija građana zbog kaotičnog prometa - 2 Foto: DNEVNIK.hr Peticija građana zbog kaotičnog prometa - 4 Peticija građana zbog kaotičnog prometa - 4 Foto: DNEVNIK.hr Peticija građana zbog kaotičnog prometa - 1 Peticija građana zbog kaotičnog prometa - 1 Foto: DNEVNIK.hr Peticija građana zbog kaotičnog prometa - 3 Peticija građana zbog kaotičnog prometa - 3 Foto: DNEVNIK.hr +5 Hrvoje Ivić Galerija 1/10 >>
Nastavlja se drama građana Vrhovca na zagrebačkom Črnomercu. Prije tjedan dana Dnevnik Nove TV objavio je priču o novoj prometnoj regulaciji koja nije donijela rješenje, već prometni kolaps. Peticiju s više od 700 potpisa građani su predali gradonačelniku Bandiću.

Na zagrebačkom Vrhovcu ocrtana su nova parkirna mjesta, pa je dvosmjerna ulica sada jednosmjerna. ''Rade se čepovi, ugrožena je sigurnost prometa. To nema ni mrvicu veze sa zdravim razumom. Zapravo, napravljen je džumbus'', kaže Zagrepčanin Boris Jacović.

''Najgore je s autobusnom stanicom, koja je dosta pomaknuta. Željela bih da se vrati na staro'', rekla je stanarka Vrhovca Jana Haluza. Staru ulicu natrag želi još 700-tinjak ljudi koji su potpisali peticiju. Potpise su predali gradonačelniku Milanu Bandiću.

Pročitajte i ovo Gužve na Črnomercu nakon iscrtavanja novih parkirnih mjesta Kaos na Črnomercu Zbog novih parkirnih mjesta stvaraju se nesnosne gužve, stanovnici Črnomerca na rubu živaca: "Gospodo iz gradske četvrti, ovako vam to izgleda..."

Pročitajte i ovo Sporna ulica Vrhovec na Črnomercu Pobuna na Črnomercu zbog poteza Grada: "Ovo je tragikomedija, uništili su kvart, djeca će ovdje poginuti!"

''Ova cijela tema Vrhovca nije niti malo politizirana. Ne interesira nas niti jedna stranka. Ovo je isključivo građanska inicijativa zbog problema koji su se dogodili u našem kvartu'', poručuje Mario Grabić, stanovnik Ulice Vidikovac.

Kvart je preko noći promijenio izgled, a konzultacija s građanima, kažu, nije bilo. ''Ovakva reakcija građana i ovoliki broj potpisa skupljen od nestranačke organizacije pokazuje da građani nisu znali što se događa i pokazuje koliko su ogorčeni takvim rješenjem'', rekao je stanovnik Ulice Vrhovec Hrvoje Ivić.

Bandić planira obilazak

Gradonačelnik Bandić najavljuje obilazak Vrhovca u utorak. ''Sutra ćemo vidjeti na licu mjesta. I to ne samo jednim obilaskom, već tri puta – ujutro, popodne i navečer u špici vidjet ćemo kako sve funkcionira. Ako je netko napravio propust u proceduri, mi ćemo to popraviti'', poručio je.

Ako se pita oporba, cilj gradonačelnika Bandića je pretvoriti cijeli grad u parkiralište za automobile i tako povećati prihode. ''Svaka javna površina, svaki pločnik, svaka zelena površina za njih je neiskorišteno parkirno mjesto. I onda kada novom regulacijom dobivamo nevjerojatne gužve na Črnomercu, nikog nije briga'', kaže zastupnik u zagrebačkoj Skupštini Tomislav Tomašević iz inicijative Zagreb je naš.

Ima i onih koji su zadovoljni novom prometnom regulacijom, Grad Zagreb primio je čak dvije poruke zahvale. Zasad matematika glasi ovako: 700 je protiv, a dvoje je za.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene