Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović komentirajući pad BDP-a od 0,8 posto rekao je da su brojke neumoljive, no da 'po nekim makroekonomskim pokazateljima, poput broja nezaposlenih, izvoza i broja nezaposlenih, pokazuju poboljšanje'.


Još uvijek s tim ne možemo biti zadovoljni, rekao je i dodao da što se tiče odgovornosti treba tražiti uzroke i razloge zašto se Hrvatska nalazi u recesiji. Jedan dio odgovornosti imaju i oni koji su govorili da nema recesije, a istovremeno su pljačkali državu, kazao je novinarima Mihael Zmajlović na predstavljanju rezultata akcije 'Vozim ekonomično'. Vlada se bori s izazovima pa i mjere koje smo predstavili su doprinos rastu BDP-a i stvaranju novih radnih mjesta i na tom planu ćemo i dalje nastaviti, najavio je Zmajlović.

Vezani članci Andrej Plenković u Koprivnici Plenković objavio odličnu vijest za umirovljenike, komentirao i Milanovićev potez: ''To nije napravio nijedan predsjednik u 20 godina...'' Novčanice BDP u 2020. godini pao rekordnih 8,4 posto, zabilježen pad i u zadnjem kvartalu

Sve što radimo u hrvatskoj Vladi je da omogućimo i stvorimo prostor za privatne investicije, naglasio je ministar. Javne investicije idu svojim tijekom i svi zaduženi za te projekte na tome rade, ali to nije dovoljno, potrebne su privatne investicije, dodao je. Ono što država može je stvoriti klimu i prostor za privatne investicije, rekao je Zmajlović spomenuvši Zakon o poticanju strateških investicija, smanjenje birokratskih barijera te olakšavanje dobivanje dozvola za investiciju.

'Imamo probleme koji se ne mogu riješiti preko noći'

Na upit je li zadovoljan brzinom kojom se to radi, ministar Zmajlović je rekao kako nije zadovoljan privatnim investicijama i da očekuje da će ih biti još. Na podpitanje radi li hrvatska Vlada na stvaranju klime za njih, ministar je rekao kako je siguran da rade, no da se uvijek može bolje. Siguran sam da svatko u okviru svog resora to radi, koordiniramo se i svima nam je stalo da te mjere i propisi budu doprinos da Hrvatska izađe iz recesije, zaključio je Zmajlović.

Opačić bez komentara na pad BDP-a

Potpredsjednica Vlade Milanka Opačić nije željela komentirati gospodarska pitanja, a posebno ne pad BDP-a, objasnivši kako se ne radi o njezinom resoru.

Tijekom obilaska Renesansnog festivala u Koprivnici odgovorila je tek na kuloarske priče o tome je li na listi za otpis u hrvatskoj Vladi, rekavši kako nema takve informacije te da se radi samo o komentarima određenog kruga osoba, što služi njima na čast.

Potpredsjednica i ministrica Opačić pohvalila je organizatore koprivničkog Renesansnog festivala rekavši kako na obali ne moraju tako puno ulagati u turističke manifestacije kao što se to radi na kontinentu. 'Ovdje u Koprivnici, vidim, to se uvelike isplatilo, jer je Renesansni festival pravi pogodak', ocijenila je. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook