Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Slovenci žele ili temeljite promjene postojećeg prijedloga europskog povjerenika za proširenje Ollija Rehna o načinu rješavanja graničnog prijepora s Hrvatskom ili njegovo odbijanje, pokazala je objavljena anketa ljubljanskog 'Dela', u kojoj je samo 2,9 posto ispitanika ocijenilo da je prijedlog za Sloveniju prihvatljiv u sadašnjem obliku.


Prema anketi provedenoj krajem prošlog tjedna, na uzorku od 485 ispitanika, njih 30,6 posto smatra da Rehnov prijedlog favorizira Hrvatsku, te misle da ga treba dopuniti ili izmijeniti, kako je i najavio premijer Borut Pahor. Sličan broj ispitanika smatra da Pahor mora zahtijevati prijedlog u kojemu će se jače uvažiti stajališta Slovenije kao članice te integracije.

Vezani članci Slika nije dostupna 'Pahor ugrožava slovenski položaj' Slika nije dostupna U Hrvatskoj još traju konzultacije oko Rehnovog prijedloga

>> 'Ni jedan centimetar teritorija nećemo dati Sloveniji'

Za odbijanje prijedloga zalaže se 22,3 posto ispitanika, koji žele potpuno nov dokument o rješavanju graničnog prijepora. Samo 2,9 posto sudionika ankete izjavilo je da je Rehnov prijedlog za Sloveniju prihvatljiv u sadašnjem obliku, a 12,7 posto nije imalo odgovor na ponuđena pitanja. Da su dobro upoznati sa sadržajem prijedloga smatra 56,5 posto ispitanika, a 30,8 posto ih je odgovorilo suprotno.