Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šturo o slučaju Prve dame

Plenković o intervenciji Musić Milanović: "Za razliku od njega koji vrijeđa moju obitelj, ja neću komentirati njegovu"

Premijer Andrej Plenković predsjedavao je sastankom Vlade sa županima i predstavnicima Udruge gradova te Hrvatske zajednice općina u Slunju.

''Moramo gledati širu sliku i interes velike većine građana'', istaknuo je premijer Andrej Plenković odgovarajući na pitanja novinara nakon sastanka Vlade sa županima i predstavnicima Udruge gradova te Hrvatske zajednice općina u Slunju.

''Naše procjene su takve da su svi oni koji se bavi porizvodnjom i distribuciijom naftnih derivata jako dobro poslovali u 2020. i 2021. Ovo što sad radimo ide za ostvarivanje nekoliko ciljeva: da cijena bude prihvatljiva našim građanima i gospodarstvenicima, da ne bude bilo kakve krize s opskrbom i da ograničavanjem cijena mali distributeri ne budu u podređenom položaju'', pobrojao je.

''Ovo je trenutak kada se svi moramo skupiti i dati doprinos'', poručio je premijer govoreći o odluci Vlade oko fiksiranja cijena goriva.

''Rast cijena struje nije horizontalan'', upozorio je i dodao da taj problem nije toliko snažno i jednako kod svih izražen, ali i napomenuo da će se raditi na traženju modaliteta kako bi sve funkcioniralo: ''Mi ćemo zajedno sa županijama gledati da sve funkcionira - škole, fakulteti, vrići, različite druge institucije, pa i sami gradovi. Na tome radi ministar gospodarstva i drugi resori i stručnjaci iz HEP-a''.

''Neću to komentirati'', poručio je Plenković upitan za komentar o e-mailu supruge predsjednika Zorana Milanovića Sanje Musić Milanović školi njihova sina vezano uz način izvođenja nastave matematike i zaključivanju ocjena.

"Za razliku od njega koji bezočno vrijeđa ne samo mene, članove Vlade, moju obitelj, majku, pokojnoga oca, mene osobno, na način koji je snizio političku kulturu, ja ne želim niti ću komentirati njegovu obitelj u bilo kojem smislu. To sam propustio učiniti u niz situacija do sada, pa tu praksu neću mijenjati ni sada", naglasio je premijer te dodao kako se vidi da nisu svi isti.

Pročitajte i ovo Davor Filipović JOŠ DVA TJEDNA Vlada donijela novu odluku o cijenama goriva, Filipović upozorio: ''Ovdje nitko neće proći neokrznut''
Pročitajte i ovo Premijer Andrej Plenković u Bavarskoj - 14 primio i posebno odlikovanje Plenković u Bavarskoj: "Imamo izvrsne odnose. Najveći broj turista dolazi upravo odavde"

Radi uspostave načela partnerstva u komunikaciji sa svim hrvatskim županijama, gradovima i općinama, prvi sastanak Vlade sa županima i predstavnicima Udruge gradova i Hrvatske zajednice općina održan je prije gotovo tri godine u Zagrebu.

Tada je dogovorena praksa redovitog usklađivanja višerazinskog upravljanja Hrvatskom radi njezinoga ravnomjernog regionalnog razvoja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene