Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potpisala izjavu za blažu kaznu

Kristinina majka o novcu koji je uzela od Komšića: ''Bivši odvjetnik me je prevario''

Vesna Krupljan (Foto: Dnevnik.hr)
Vesna Krupljan (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Vesna Krupljan (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Nakon što je u četvrtak kum Davida Komšića (20) na izlasku iz sudnice izvrijeđao majku ubijene Kristine Krupljan, u javnost je izišlo kako je Vesna Krupljan od Komšića dobila 100.000 kuna.

Na zagrebačkom Županijskom sudu u četvrtak je započelo suđenje Davidu Komšiću za ubojstvo bivše djevojke Kristine Krupljan, koju je izbo s više od 80 uboda nožem. Prvi dan suđenja svjedočila je majka ubijene Vesna Krupljan, koju je po izlasku iz sudnice izvrijeđao Davidov kum Vjekoslav Komšić.

Pročitajte i ovo Jill Dando Tko je na snimci? Novi trag u ubojstvu omiljene britanske voditeljice: Sumnjaju da joj je presudio poznati srpski zločinac Petero mrtvih u Oklahomi Zajednica tuguje Petero pronađeno mrtvo u kući, među njima i dvoje djece: Ubijeni su, a policija je pronašla ključan trag

Vjekoslav Komšić majku ubijene optužio je da im je uzimala novac, a da su oni činili sve da joj pomognu.

"Uzimala im je novac, vozili su je na groblje, sve najbolje o njoj su mislili da joj pomognu. Njihov sin, što je napravio, tj. moj kum, to je najveće zlo. Mi to ne opravdamo što je on napravio, ali ta žena je klasična lažljivica i ona je dovela do svega ovoga. Uzela je novac od odvjetnika", ustvrdio je kum optuženog.

Sutkinja je tijekom svjedočenja upitala majku ubijene Kristine zašto su ona, njezin bivši suprug i majka kod javnog bilježnika potpisali izjavu da su suglasni da se Komšiću izreče najblaža kazna od 10 godina.

Vesna Krupljan je rekla da je potpisala izjavu na nagovor svog bivšeg odvjetnika koji joj je rekao da se radi o naknadi štete.

"U srpnju 2017. je moj bivši odvjetnik meni i mojem bivšem suprugu rekao da kod javnog bilježnika potpisujemo da ćemo dobiti novac, ja 100.000 kuna, a bivši suprug 50.000. Nije spomenuo nikakvo očitovanje. Morali smo brzo potpisati, jer nam je rečeno da dolaze Ivo i Olivera Komšić, pa da ih ne sretnemo. Tek sam u prosincu doznala da smo potpisali da se slažemo da David dobije do 10 godina i da nitko od nas ne ide na sud. Da smo znali što potpisujemo, ne bismo. David nije zaslužio da dobije 10 godina, nego 40-50 godina zatvora", rekla je Vesna Krupljan.

Dodala je kako je prije dva tjedna u pošti srela Davidova oca Ivu koji joj je rekao da je njihov bivši odvjetnik uzeo 32.000 eura za naknadu štete za nju, bivšeg supruga i njezinu majku.

"Ja sam dobila 100.000 kuna, bivši suprug 50.000 kuna, a moja majka nije ništa dobila. Odvjetnik je sebi uzeo 100.000 kuna", rekla je Vesna Krupljan. 

Dodala je kako je bivši odvjetnik u četvrtak novom donio 10.000 eura, a kod sebe zadržao 25.000 kuna.

"Nemam se čega sramiti, nisam nikome ništa napravila. Ja mogu hodati uzdignute glave", rekla je majka ubijene.

Suđenje Davidu Komšiću nastavljeno je u petak svjedočenjem njegovih roditelja Ive i Olivere Komšić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene