Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Suđenje Komšiću

Davidov kum ispred sudnice izvrijeđao majku ubijene Kristine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na zagrebačkom Županijskom sudu danas je počelo suđenje Davidu Komšiću (20) za ubojstvo Kristine Krupljan.

David Komšić kazao je da se ne osjeća krivim za okrutno ubojstvo Kristine Krpljan (19) koju je u veljači prošle godine usmrtio s osamdesetak uboda i rezova nožem. 

Pročitajte i ovo Specijalna policija pred Županijskim sudom u Zagrebu Dio crnogorske narkobande U centru Zagreba scene kao iz akcijskog filma: Pred sud izvedena skupina koja se tereti za krijumčarenje kokaina Policija uhitila osumnjičene Tučnjava u Šibeniku Trojica muškaraca nasmrt pretukla pomorca, jedan bivši profesionalni boksač: Sve je počelo u kafiću...

Odvjetnik optuženog tvrdi da je Komšić bio izložen dugotrajnom vrijeđanju od ubijene, pa je zato bio doveden u stanje teške patnje.

I dok tužiteljstvo smatra da je Komšić djevojku ubio iz bezobzirne osvete na posebno okrutan način, njegov odvjetnik Veljko Miljević tvrdi da je Komšić bio neubrojiv i u stanju "dugotrajne patnje".

Komšić zijeva i smije se u sudnici

Dok su se u sudnici čitali iskazi Kristininih prijateljica, Komšić je zijevao. Sutkinja ga je upozorila da se ponaša pristojno, na što je otac ubijene Kristine ironično iz publike dobacio kako je Komšić neubrojiv.

On se potom okrenuo prema ocu ubijene djevojke i počeo se smijati.

Kristinine prijateljice u iskazima su poručile kako je Komšić prijetio ubojstvom Kristini, slao joj poruke uvredljiva sadržaja te ju fizički zlostavljao.

Svjedočio je i rođak Davidova oca koji je njega i Davida kobne noći dovezao na policiju. Kazao je kako je David ocu priznao da je izbo Kristinu.

Kristinin otac: "Liječim se kod psihologa, na lijekovima sam..."

Nakon stanke pročitan je iskaz Dalibora Krupljana, Kristinina oca koji se, kako tvrdi, nakon ubojstva kćeri liječi kod psijatara i psihologa.

"Nije mi spominjala probleme s Davidom sve dok je nije napao s tri prijatelja. Presreli su je autom, vukli za kosu, bacili mobitel u kanalizaciju. Tek nakon ubojstva sam saznao da je trudna jer me bivša supruga i Kristina nisu o tome obavještavale", tvrdi otac.

Odvjetnik obitelji ubijene: "Nema olakotnih okolnosti"

Krešimir Škarica, odvjetnik obitelji Krupljan kazao je kako velik broj dokaza još uvijek treba biti izveden.

"Najvažnije je što će reći medicinski vještak o stupnju ubrojivosti optuženika. Smatram da se radi o teškom ubojstvu koji je motivirano bezobzirnom osvetom na okrutan način. Mislim da nema elemenata koje bi bile olakotne za optuženika", poručio je odvjetnik.

Kristinina majka: "Od početka ga nisam voljela..."

Nakon još jedne stanke na klupu za svjedoke sjela je Kristinina majka.

Izjavila je kako se Kristina družila s Davidovim sestrama i sestričnama. Davida je upoznala u školi, išli su u isti razred i bili su u vezi.

"Od početka ga nisam voljela, a oni su prekidali i mirili se. Prije nekoliko godina sačekao ju je kod crkve i nogom udario u nos jer joj je dugovao 2000 kuna", rekla je u suzama Kristinina majka.

Kristinina majka tvrdi da je Komšić dolazio pred njezinu kuću unatoč sudskoj zabrani.  Ispričala je kako je krajem 2016. godine Komšić s troje prijatelja presreo Kristinin auto, otrgnuo joj retrovizor te su je čupali za kosu i udarali. Kad je Kristina pokušala zvati policiju, oteli su joj mobitel i pobjegli, tvrdi majka i dodaje kako je na dan ubojstva Kristina bila pozvana dati iskaz za taj slučaj.

Kristinina majka prisjetila se i kobne noći.

"Na dan kad je ubijena bila je ujutro u DORH-u gdje je dala iskaz o napadu na Bukovačkoj. Otišla sam u noćnu, a oko 22.30 nazvao me je bivši. Kad sam došla do zgrade rekli su mi da mi je dijete izbodeno. Rekla sam im da je to napravio David Komšić", u suzama je rekla Vesna Krapljan.

Kazala je i kako je Kristina bila dva mjeseca trudna sa Zdravkom Krznarićem.

Nakon svjedočenja Kristinine majke, David Komšić je zatražio kratku stanku kako bi se konzultirao s odjvjetnikom.

Njegov odjvjetnik Veljko Miljević tvrdi kako je majka promijenila iskaz, ali nema prigovor. Prenosi Komšićeve riječi da nisu točne izjave majke da nije imala kontakte s njegovim roditeljima. No kaže da to ne smatra relevantnim u ovom trenutku.

Suđenje je završeno te se nastavlja sutra u 9.10 sati.

"Od suđenja očekujem da će mu se izreći velika kazna. Dolazit ću na svako ročište", poručila je Kristinina majka.

Davidov kum izvrijeđao majku ubijene Kristine

Iako nisu mogli u sudnicu, u hodniku je bila i cijela obitelj Komšić. Sporno im je ponašanje majke ubijene.

"Uzimala im je novce, vozili su je na groblje, sve najbolje o njoj su mislili da joj pomognu. Njihov sin što je napravio, tj. moj kum, to je najveće zlo. Mi to ne opravdamo što je on napravio, ali ta žena je klasična lažljivica i ona je dovela do svega ovoga."

Ubio ju zbog ljubomore?

U optužnici podignutoj u lipnju, a potvrđenoj u listopadu, stoji da je Komšić 22. veljače oko 21:30 sati u Zagrebu na izuzetno brutalan način usmrtio bivšu djevojku nakon što su se vratili iz večernjeg izlaska, a znajući da je ona u novoj ljubavnoj vezi s drugim i da je trudna te da želi prekinuti emotivnu vezu s njim.

Najprije ju je, "ponukan ljubomorom i željom za odmazdom te u nakani da ju usmrti", lijevom rukom pritisnuo na vozačko sjedalo kako se ne bi mogla osloboditi i micati, a potom joj "nožem zadao sedamdesetak ubodnih i ubodno-reznih rana te petnaestak reznih rana po tijelu i glavi".

Osim ovog zločina Komšić je i ranije bio optužen zbog izazivanja prometne nesreće na Sveticama u travnju prošle godine kada je autom udario u pješaka koji je prelazio cestu, iako je na semaforu bilo upaljeno crveno svjetlo za pješake.

U prosincu je zagrebačko Općinsko državno odvjetništvo podignulo još jednu optužnicu protiv Komšića, i to zbog sumnjne da je Kristini Krpljan, zajedno sa svojim prijateljima, u studenome 2016. presreo put automobilom, vikao na nju, vrijeđao ju i oštetio joj automobil. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene