Obavijesti Video Pretražite Navigacija
kako spriječiti?

Pojavila se potpuno nova vrsta lopova: "Nerazumljivo mi je da bi netko to radio"

Aktualno Galerija Krađa cvijeća - 3 Krađa cvijeća - 3 Foto: DNEVNIK.hr Krađa cvijeća - 4 Krađa cvijeća - 4 Foto: DNEVNIK.hr Krađa cvijeća - 2 Krađa cvijeća - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Krađa cvijeća - 1 Galerija 1/4 >>
Cvijeće je na meti lopova i to ono iz opatijskih parkova. Vrtlarice sade, lopovi uzimaju. Muku su mučili i u Rijeci pa su pronašli rješenje. Katarina Jusić u prilogu za Dnevnik Nove TV donosi cijelu priču.

Jedan Opatijski park oduzima dah. Ali i iz njega doslovno oduzimaju.

Reporterka Katarina Jusić u prilogu za Dnevnik Nove TV objašnjava kako se oko 60 tisuća sadnica sezonskog cvijeća posadi godišnje u Opatiji u svibnju i listopadu. Ukrade se nekoliko stotina komada i to s najatraktivnijih lokacija.

"Sad je bilo u pitanju ovo sezonsko cvijeće - to su begonije, cinije, vodenice i sve, ali ako je nešto interesantno od trajnica isto tako bude", rekla je vrltarica Katica. I tako svakodnevno. Policiji, kažu, prijavljuju samo veće štete.

"Ono što se odnosi na otuđenje biljnog materijala možda nije toliko financijski značajno koliko estetski narušava izgled tih površina, Zato to kontinuirano i nadopunjavamo", rekla je Hermina Brajković, voditeljica hortikulture.

Pročitajte i ovo Ilustracija POLICIJA UPOZORAVA Prevaranti na kućnom pragu, dio građana im je posebno na piku: Žrtve su same u ruke lopovima dale desetke tisuća kuna

Pročitajte i ovo Ilustracija NOS U KRAĐI Na crnom tržištu postižu visoku cijenu: ''Mirisni lopov'' mjesecima je bio u posebnoj akciji

"Ne mogu si to zamisliti, javna je površina i nerazumljivo mi je da bi netko iz toga uzimao cvijeće", rekla je Tinka iz Slovenije.

I u riječkim gredicama su prazne rupe. Nekada je nedostajalo po nekoliko kvadrata, ali sada su problemu doskočili. Na kraju sezone, bilje podijele građanima.

Senzibiliteta prema cvijeću i ostalim ukrasnim predmetima nema ni na grobljima diljem Hrvatske.

"Pomoću video nadzora na centralnom groblju Drenova primjetili smo dvije osobe i otprilike su u isto vrijeme dolazili, tako da smo ih malo sačekali i pozvali policiju", rekao je Edvard Srok iz KG Kozala.

Policija kaže da se "sitne krađe" u vrijednosti manje od 1000 kuna progone se privatnom tužbom, a oštećeni najčešće odustanu od njezinog podnošenja.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene