Ususret lokalnim izborima ekipa Nove TV posjetila je Valpovo, gradić na istoku Hrvatske, čiji je godišnji proračun manji od cijene "Bandićevih fontana".

Galerija


Valpovčanima, ali i njihovim gostima, slučajnim prolaznicima, bode oči stari zapušteni hotel u samom središtu Valpova. Hotel ne samo da ružno izgleda, nego je i jako opasan.

Osobito za djecu koja pored zapuštenog hotela moraju svakoga dana proći na svom putu do škole. A nekad je bio na ponos i diku Valpova, prisjeća se 81-godišnji umirovljenik Dragan Skelac.

"U zadnjih 50 godina nije uložena u njega niti jedna kuna, tako da je pored toga što loše izgleda i opasnost za prolaznike jer s krova pada crijep i nije ugodno prolaziti pored takvog strašila", kaže Skelac.

Zgrada je pod zaštitom konzervatora, a hotel u privatnom vlasništvu i eto problema za grad i građane.

Valpovo (Foto: Dnevnik.hr)


Na području grada Valpova registrirano je 550 OPG-ova. Ono što njima nedostaje u ovom trenutku je tržnica na kojoj će moći prodavati svoje proizvode.

Valopovačku srednju školu pohađa gotovo 600 učenika. Mladim Valpovčanima najviše nedostaju sadržaji za mlade.

Koliko je prvašića krenulo u školu u Ladimirevcima, što nedostaje stanovnicima Ivanovaca i koliko je težak proračun Valpova doznajte u videoprilogu. 

Priču iz Valpova pogledajte u video prilogu.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr