Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oštar odgovor Karamarku

Linić: Zar očekujete da ćemo mi u mjesec dana nadoknaditi ono što ste vi u 8 godina opljačkali?!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
SDP je održao izvještajno-tematsku konvenciju županijskog SDP-a u Rijeci, otkuda su građanima, ali političkim suparnicima, uputili nove poruke.

Osvrćući se na talijansku antifašističku i ljevičarsku pjesmu 'Bandiera rossa', s kojom je završena konvencija, Komadina je istaknuo kako je pod tom pjesmom nastala 'ujedinjena primorsko-goranska županija', kada je dio teritorija vraćen matici domovini. 'Upravo zahvaljujući najvećoj tekovini slobodne Europe, a to je antifašizam, kojime se ponosimo i nikada se nećemo odreći', naglasio je Komadina, potpredsjednik SDP-a.

Poručio je kako Primorsko-goranska županija uz europsku prošlost i sadašnjost ima i svoju EU budućnost, te da su u toj županiji, poznatoj po multikulturalnosti, svi dobrodošli. Iz županije je, dodao je, malo tko otišao jer se loše osjećao, čemu, istaknuo je, svjedoči i SDP svojom listom za lokalne izbore, na kojoj pored Hrvata ima i Srba, Bošnjaka, Talijana i drugih.

Pročitajte i ovo Zlatko Komadina, župan O vrućoj situaciji Komadina: "Ne do Bog da im pada na pamet poništavati izbore. Na stolu je i da Milanović nije kandidat za premijera" Slika nije dostupna Lokalni izbori Ostojić ili Bernardić: Tko je SDP-ov kandidat za Zagreb?

>> HDZ proziva: 'Ljevičari su samo kad radnike treba plašiti avetima prošlosti'

>> Linić odgovorio sindikatima: Ne možemo povećati potrošnju!

Komadina je ustvrdio kako se u SDP-u ne zamaraju odakle je tko, jesu li im roditelji bili u partizanima ili ustašama, dodavši, ipak, kako bi bilo bolje ako su bili u partizanima, ali da djeca nisu nizašto kriva te da se treba okrenuti budućnosti.

Potpredsjednik SDP-a Rajko Ostojić naveo je da je PGŽ primjer kako solidarnost, razumijevanje i multikulturalnost mogu funkcionirati, a član predsjedništva SDP-a Davor Bernardić da će uloga regija, gradova i županija u EU biti sve važnija i veća, a nacionalna komponenta manja.

'Vlada radi veliki posao u pravom smjeru'

Član predsjedništva SDP-a Mirando Mrsić ocijenio je da su Rijeka i PGŽ svijetli primjer dobrog upravljanja koje je dovelo do prosperiteta. Dodao je da se ulaskom u EU tu neće dogoditi velike promjene, ali će omogućiti jačanje politike vezane uz regionalne veze. Naglasio je kako Vlada, u kojoj sjedi kao ministar rada i mirovinskog sustava, radi veliki posao u pravom smjeru i u općem interesu, da se investicije pokreću, te da je krenulo i sa zapošljavanjem.

Da žene čine oko 35 posto članstva SDP-a istaknula je predsjednica SDP-ova Foruma žena Gordana Sobol, napominjući da se na listi te stranke za skupštinu PGŽ nalazi 50 posto žena.

Predsjednik riječkog SDP-a Vojko Obersnel rekao je da je ulazak u EU prilika i izazov, da Europa prepoznaje naše vrijednosti više nego mi sami, te da je Rijeka u prošlosti u većim državnim asocijacijama više disala punim plućima. Ističući važnost riječkog prometnog pravca za budućnost grada i Hrvatske ustvrdio je da je sadašnja Vlada prva, nakon one Ivice Račana, koja je prepoznala strateški razvojni kapacitet ovoga kraja.

'Nismo iznevjerili'

Član predsjedništva stranke Željko Jovanović rekao je da je Hrvatska zemlja političke iracionalnosti i apsurda, s obzirom da je stranka koja je optužena za korupciju ogromnih razmjera, misleći na HDZ, dobila najviše glasova na izborima za EU parlament. Naglasio je da u SDP-u moraju biti odgovorni i raditi, a da je domoljubna patetika opijum naroda kojeg su neki stavljali ispred poštenja.

Slavko Linić se pak pita što je bivša vlast radila osam godina. Tomislav Karamarko očekuje, tvrdi Linić, da se u mjesec dana nadoknadi ono što su HDZ-ovci u osam godina opljačkali. Vlada Zorana Milanovića, kazao je Linić, mijenja smjer, ali za to treba vremena i snage. 'Mnoge stranke svoj program nalaze u tome, sijati strah, i zamislite tko to radi, onaj koji je u posljednjih osam godina koristeći taj strah pljačkao, uništavao, imovinu stavljao u vlastite ruke', rekao je Linić.

Ministar financija Slavko Linić pozvao je SDP-ovce da razgovaraju s ljudima i objasne im da ih SDP nije iznevjerio, te da se u toj stranci nisu svađali oko imovine i stavljali je svoje džepove, već da su radili i čuvali imovinu. Naglasio je da strah šire i najavljuju propast oni koji su koristeći strah pljačkali i zbog kojih su niske plaće u javnom sektoru. (I.D./T.Š./Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene