Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Lokalni izbori

Ostojić ili Bernardić: Tko je SDP-ov kandidat za Zagreb?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hoće li SDP na lokalne izbore s mladim Davorom Bernardićem ili će se Bandiću suprotstaviti trenutačno jedan od najpopularnijih ministara, Rajko Ostojić?

Trenutačno najjača stranka u državi, SDP, godinama je bila na vlasti u glavnom gradu. No, nakon odlaska Milana Bandića iz SDP-a, upravljanje Zagrebom stranka Zorana Milanovića je izgubila. Stoga nije ni čudo da stranka želi vratiti vlast u metropoli.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Plan rekonstrukcije Zoran Milanović zaprijetio je promjenama u Vladi. Tko odlazi, a tko dolazi? Slika nije dostupna Prati svjetske trendove VIDEO Poput Schwarzeneggera i Johnsona: Bandić promovira biciklizam

'Moramo ići sa najboljim ljudima', kazao je jučer predsjednik SDP-a Zoran Milanović. A tko je najbolji za utrku protiv Milana Bandića stranka bi trebala odlučiti u srijedu. To što su pet mjeseci prije izbora doveli u pitanje može li predsjednik gradskog ogranka Davor Bernardić pobijediti Milana Bandića.

SDP-ovcima nije sporno. To im, kažu, neće naštetiti. 'SDP kao jedna od najjačih i najvažnijih stranaka u Hrvatskoj ne smije biti opterećena željama i ambicijama pojedinaca u stranci. Za SDP su na prvom mjestu interesi građana', kaže Željko Jovanović. 'Vrlo je bitno da SDP donese one odluke koje će na sljedećim lokalnim izborima polučiti najbolji rezultat', kaže Branko Grčić.

>> Tko će biti SDP-ov kandidat za gradonačelnika Zagreba?

'Svi mi koji sudjelujemo u vlasti i imamo ambicije, svoje ambicije treba svesti na ambicije stranke i vidjeti što je važno za stranku', kaže Mirando Mrsić.

Rajko Ostojić spominje se kao potencijalni kandidat. Ministar zdravlja danima o svemu šuti. Bernardić se poziva na statut stranke prema kojem lokalne organizacije autonomno određuju kandidate za lokalne izbore. 'Mene je izabrao gradski odbor SDP-a, čiju stopostotnu podršku i dalje imam', kazao je Davor Bernardić.

Ako ga predsjedništvo stranke, u kojem većinu ima Milanović, ne izabere, a sam ne odustane od kandidature, vrh SDP-a može raspustiti zagrebački gradski ogranak. Nakon više od deset godina vlasti u Zagrebu, Zoran Milanović ne može dopustiti da im metropola izmakne iz ruku, jer to bi bio i njegov osobni poraz.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene