Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PORAST NOĆENJA

Brojke se pomno bilježe: Prihodi od ove sezone mogli bi nadmašiti i 2019.

Iza nas je blagdanski vikend, a i špica sezone ostaje polako za nama.

Na korak smo do toga da uhvatimo rekordnu 2019. godinu. 

"Kad ovu sezonu uspoređujemo s prošlom godinom, govorimo o rastu od 47 posto u dolascima i 34 posto u noćenjima", rekla je reporterka Dnevnika Nove TV Lina Dollar i dodala kako je najviše noćenja ostvareno u Istri i Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Trenutno je u Hrvatskoj oko milijun turista, najviše je Nijemaca, zatim dolaze Talijani koji su se polako počeli vraćati.

"Više ih je nego u posljednje dvije godine, vraćaju se, ali ne onakvom brzinom kojom su se na obalu vratili Nijemci", zaključila je Dollar. 

Pročitajte i ovo Jelena Tabak EKIPA DNEVNIKA NOVE TV NA JADRANU Turistička sezona u punom zamahu, troši se kao nikada dosad: ''Raditi i trošiti je zdravo, samo gost treba za svoje novce dobiti ono što je platio''
Pročitajte i ovo Rogoznica - 1 NEDOSTAJE RADNIKA Nautički turizam cvjeta: U marine dolaze brojni gosti, ali tu je i jedan veliki problem

Crtu ćemo konačno podvući nakon završetka sezone, kazala je i dodala da predviđanja kažu da će prihodi ove godine nadmašiti rekordnu 2019. za nekih sedam posto što je ako govorimo o novcu nekih 800 milijuna eura, a kako su turisti i domaći uživali u Galižani - tradicionalnoj fešti od puži pogledajte u prilogu Line Dollar.



Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene