Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Veliku prašinu podigla je navodna prepiska dvoje liječnika splitske bolnice o mogućem uzimanju mita za liječenje pacijenata.


Prema pisanju portala Index.hr, liječnici su se dogovarali o preuzimanju pacijenata te novčanoj naknadi koja je potrebna za liječenje.

Vezani članci Slika nije dostupna 'Imamo nultu toleranciju za korupciju i neetično ponašanje' Slika nije dostupna 'Nitko od liječnika u Hrvatskoj nema opravdanje da svoju uslugu uvjetuje bilo čime'

Jedan od prozvanih, liječnik Hrvoje Tomasović, u razgovoru za Novu TV sve demantira te tvrdi da prepiska nije autentična. S druge strane, ministar zdravlja šalje inspekciju i najavljuje suradnju s USKOK-om i DORH-om.

Inspektori iznenadili bolnice, u jednoj na radu zatekli 7 od 20 zaposlenih neurologa

'Niti sam dogovarao, niti je prepiska točna, ono je kompletna izmišljotina, ako je to s Facebooka onda je to hakirano. Kazneno sam prijavio novinara DORH-u i policiji, sad će sud, vještaci na kraju utvrditi je li ono tamo istina', rekao je Hrvoje Tomasović.

'Ovih dana smo kontaktirali upravu - KBC Split u ponedjeljak ili utorak ide inspekcija Ministarstva zdravlja za utvrditi činjenično stanje i uspostavlja se kontakt sa Ministarstvom unutarnjih poslova USKOK-om i DORH-om', rekao je ministar zdravlja Siniša Varga.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook