Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ministarstvo zdravlja priopćilo je u ponedjeljak da je obavljen zdravstveno-inspekcijski nadzor u Kliničkom bolničkom centru Split zbog navodnog dogovaranja dvoje splitskih liječnika o uzimanju mita te da će predmet proslijediti Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.


Zdravstveno-inspekcijski nadzor obavljen je od 30. studenog do 2. prosinca na Klinici za kirurgiju i Zavodu za gastroenterologiju Klinike za unutarnje bolesti Kliničkog bolničkog centra Split, u vezi mogućih nezakonitosti u radu liječnika Hrvoja Tomasovića i Ivane Rosenzweig Jukić, zaposlenika KBC-a Split, navodi se u priopćenju.

Vezani članci Mito, ilustracija (Foto: Pixsell,Dubravka Petric) Prijavljen zagrebački prometni policajac koji je tražio i primao mito Slika nije dostupna Liječnik Hrvoje Tomasović: 'Ono je kompletna izmišljotina. To je hakirano!'

'Nakon obavljenog nadzora, a na temelju uvida u poslovnu i medicinsku dokumentaciju cjeloviti predmet bit će proslijeđen na daljnje postupanje Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta', kaže se u priopćenju Ministarstva zdravlja i dodaje da Ministarstvo zdravlja 'ima nultu toleranciju za korupciju i neetično ponašanje te će se i ubuduće uključiti u bilo koji slučaj koji će imati naznake takvog ponašanja'.

Splitski liječnici se očitovali o optužbama za dogovaranje oko izvlačenja mita od pacijenata

Jedan od prozvanih liječnika, dr. Hrvoje Tomasović prošlog je tjedna oštro demantirao napise portala Index, prema kojima je u komunikaciji putem Facebooka s kolegicom liječnicom dogovarao navodno uzimanje mita od pacijenata, rekavši da je to 'konstruirani medijski pamflet koji podsjeća na komunistička vremena'. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook