Varao je na poreznim prijavama (Foto: Davor Puklavec/Pixsell)
Varao je na poreznim prijavama (Foto: Davor Puklavec/Pixsell)

Zagrebački policajci dovršili su istragu nad 36-godišnjakom zbog sumnje da je lažnim poreznim prijavama oštetio Poreznu upravu za više od 600.000 kuna, priopćila je policija u srijedu. Osumnjičeni je kazneno prijavljen za prijevaru i krivotvorenje službene isprave.


Tereti ga se da je u listopadu 2015. osnovao tvrtku, nakon čega je Poreznoj upravi podnio prijave PDV-a za zadnja tri mjeseca te godine koje je potpisao i ovjerio pečatom tvrtke. Pritom je lažno prikazao pravo na povrat PDV-a, jer je znao da njegova tvrtka nije obavljala nikakvu gospodarsku djelatnost pa time niti ne ostvaruje to pravo.

Vezani članci Taksisti našli nov način varanja u porezima (Foto: Provjereno) - 6 Provjereno istražilo kako posluju zagrebački taksisti, izbjegavaju li plaćanje poreza, muljaju li na taksimetru i koliko sati dnevno rade Slika nije dostupna Čekate povrat poreza? Evo kada Porezna kreće s isplatama

Tako je doveo u zabludu Poreznu upravu da mu po osnovi ispunjenih prijava isplati više od 320.000 kuna što mu Porezna uprava isplatila krajem 2015. na račun tvrtke. Nakon uplate, sa žiro računa je podigao novac i zadržao ga za sebe.

Osumnjičen je i da je u listopadu 2015. osnovao novu tvrtku te je na isti način prevario Poreznu upravu za nešto više od 290.000 kuna. (Hina)