Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Croatia Airlines primio je lažnu dojavu o mogućoj prijetnji eksplozivnom napravom, koja se odnosila na let iz Rima u Dubrovnik, priopćeno je subotu navečer iz Croatia Airlinesa.


Dojava je primljena oko 17 sati i 30 minuta dok je zrakoplov Airbus A319 tek trebao poletjeti iz Dubrovnika u Rim, odnosno sat i 45 minuta prije leta Rim - Dubrovnik planiran za 19 sati i 45 minuta.

Vezani članci Prelazak granice s COVID potvrdama - 4 Planning a tour to Croatia? Here are the guidelines for COVID restrictions and crossing the border Policija evakuirala zgradu u Zagrebu zbog dojave o bombi - 9 Zagreb: Dojava o bombi u Eurocentru bila je lažna

Zbog sigurnosnih razloga, zrakoplov Airbus A319 i 104 putnika još su jednom pregledani u Dubrovniku, a detaljan pregled zrakoplova obavila je i talijanska policija prije leta Rim - Dubrovnik. Kako ništa sumnjivog nije pronađeno, utvrđeno je da je riječ o lažnoj dojavi.

Sigurnosne provjere uzrokovale su kašnjenje letova Dubrovnik - Rim i Rim - Dubrovnik od oko 2 sata i 30 minuta, navodi se na kraju priopćenja Croatia Airlinesa.