Obavijesti Video Pretražite Navigacija
vrijeme curi

Kujundžić o teško bolesnoj djevojčici iz Pule: ''Novca će biti, o lijeku mora odlučiti Povjerenstvo''

Ministar zdravstva Milan Kujundžić (Foto: Dnevnik.hr)
Ministar zdravstva Milan Kujundžić (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Ministar zdravstva Milan Kujundžić (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Ministar zdravstva Milan Kujundžić rekao je da postoji mogućnost da HZZO riješi slučaj djevojčice Nadije iz Pule kojoj za liječenje treba 600 tisuća dolara godišnje.

''Naravno da sam čuo za taj slučaj i postoji mogućnost da se slučaj riješi'', rekao je ministar zdravstva Milan Kujundžić.

Pročitajte i ovo Tvrđava Monvidal Teško ozlijeđena Muškarac gurnuo ženu s pulske tvrđave: Pala s visine od pet metara i završila u bolnici Nestala Danka Ilić Nestala djevojčica Prva izjava Dankina oca nakon nestanka djevojčice: Poslao tri poruke - o Danki, policiji i svojoj obitelji

Dodao je da je postupak odobravanja skupih lijekova u nadležnosti HZZO-a i Povjerenstva za lijekove. ''Bit će riješeno kao i svi drugi lijekovi'', rekao je ministar.

NIje želio prejudicirati da će djevojčica dobiti lijek iz Fonda za skupe lijekove. ''Dobit će lijek kada Povjerenstvo i struka zaključi da treba lijek'', rekao je Kujundžić.

Ne zna kada će se to naći na dnevnom redu Povjerenstva. Na pitanje hoće li se iznaći novac, Kujundžić je odgovorio: ''Novac se uvijek iznašao pod uvjetom da su ispoštovani kriteriji.''

Djevojčica Nadia boluje od Battenove bolesti, mutacije gena zbog koje dolazi do nedostatka enzima odgovornog za izbacivanje štetnih molekula iz središnjeg živčanog sustava. Posljedica toga su epileptični napadaji, gubitak motoričkih funkcija, vida i mentalnih sposobnosti. Godišnja terapija za tu bolest, od koje u Hrvatskoj boluje troje djece, stoji 600.000 kuna. (L.R., Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene