Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jedan od najzahtjevnijih projekata

Kreće ekspedicija: Speleolozi u Lukinoj jami istražuju jezero

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Speleološki klub Željezničar, član Zagrebačkog speleološkog saveza održat će konferenciju za novinare u povodu službenog početka međunarodne speleološke i speleoronilačke ekspedicije Lukina jama - sifon 2013.

Istraživanje Lukine jame, koja se naziva i podzemnim Mount Everestom Dinarida, jedan je od najzahtjevnijih projekata ikad provedenih u području speleologije i terenskog znanstvenog istraživanja u Hrvatskoj, ali u svjetskim razmjerima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Jedna od najzahtjevnijih ekspedicija VIDEO Zavirite u jednu od najdubljih jama na svijetu - Lukinu jamu! Slika nije dostupna Speleološka ekspedicija FOTO Istraživanje Lukine jame

>> Evo kako izgleda istraživanje podzemnoga svijeta!

Ciljeve tog poduhvata i dosadašnje pripreme predstavit će organizatori i članovi ekspedicije, a svoj je dolazak potvrdio i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

'Predradnje i poslovi oko ekspedicije traju još od kraja 2011., a speleolozi će se sada spustiti na dno jame gdje se nalazi sifon, odnosno jezero. Zaronit će u nj modernim sustavom za ronjenje, koji prije nije bio dostupan, te napraviti topografsku kartu dna, videosnimke te fotografije samog kraja jezera, ujedno i najniže točke jame',- objasnio je Zvonimir Završki iz Zagrebačkog speleološkog saveza. Ekspedicija u sifonu Lukine jame trajat će do 25. kolovoza. (Hina/ Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene