Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Premijerka Jadranka Kosor sudjelovala je danas na svečanosti početka izgradnje nove športske dvorane uz Osnovnu školu u Donjoj Stubici.


'To je projekt koji je iznimno važan i vjerujem da će pridonijeti i onim sadržajima koji su iznimno važni za mlade, za djecu', rekla je Kosor u prigodnom obraćanju.

Vezani članci Premijerka Jadranka Kosor (Foto: IN Magazin) - 6 Jadranka Kosor progovorila o izazovima samohranog majčinstva: ''Pokušali su mi sinu svašta natrpati'' Jadranka Kosor (Foto: Twitter) Jadranka Kosor objavila novu fotografiju iz prošlosti i pokazala noge: ''Kao Sophia Loren!"

Projekt izgradnje nove športske dvorane uz Osnovnu školu Donja Stubica vrijedniji je od 13 milijuna kuna, od čega više od 9 milijuna kuna ulaže Vlada, a ostatak koji iznosi 20 posto grad Donja Stubica, kazala je premijerka.

Istaknula je da je u temelju rada njezine Vlade 'pridonijeti ravnomjernom razvoju Republike Hrvatske, svih naših krajeva, svakog grada, svake općine i svake županije'.

Podsjetila je da je u proteklih šest godina u Krapinsko-zagorsku županiju kroz rad Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa uloženo više od 120 milijuna kuna u različite školske objekte i školske i športske sadržaje, a kroz Ministarstvo regionalnog razvoja, s projektom ove športske dvorane, više od 82 milijuna kuna.

'U temelju svega treba biti znanje', rekla je Kosor, dodajući da završetak pregovora s EU otvara jednu potpuno novu perspektivu za djecu i mlade, nove mogućnosti školovanja u svim zemljama Unije. 'Današnjim ulaganjem ulažemo zaista u hrvatsku budućnost', istaknula je.

Također je podsjetila da je završetak pregovora s EU bio važan povijesni cilj, kao i strateški cilj za Republiku Hrvatsku jer se na taj način Hrvatskoj otvara tržište od 500 milijuna ljudi što je, kako je rekla iznimna važnost za hrvatsko gospodarstvo.

Prigodne govore povodom postavljanja kamena temeljca za športsku dvoranu održali su gradonačelnik Donje Stubice Juraj Srebačić i zamjenica krapinsko-zagorskog župana zadužena za društvene djelatnosti Sonja Borovčak. (Hina)