Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kosor: Revizija predmeta uhićenih u antikorupcijskim akcijama ne znači opću reviziju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potpredsjednica Vlade i ministrica branitelja Jadranka Kosor ponovila je danas da će, kada dobije potpune podatke o uhićenima u antikorupcijskim akcijama "Dijagnoza 1" i "Dijagnoza 2" zatražiti reviziju predmeta na kojima su te osobe radile, ali da to neće značiti opću reviziju svih invalida.

"To neće biti opća revizija ni nekakva hajka, na što s pravom branitelji upozoravanju, pogotovo oni koji su oboljeli od PTSP-a. Želimo s jedne strane omogućiti svima da ostvare svoja prava prema Zakonu o hrvatskim braniteljima, a za sve koji su ta prava zloupotrijebili, za one koji su im u tome pomagali i takve postupke inicirali, zatražiti primjerene kazne, prava revidirati i donijeti konačne odluke", rekla je Kosor prilikom posjeta Klinici za dječje bolesti .

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Uhićenima u akciji 'Dijagnoza' određen jednomjesečni pritvor Slika nije dostupna Udruga branitelja traži izmjenu Zakona o tajnosti podataka

Dodala je da nema ništa protiv objave Registra hrvatskih branitelja, ali je upozorila da je prethodno potrebno promijeniti više zakona budući da važeći propisi ne dopuštaju objavljivanje, što je potvrdila i Agencija za zaštitu osobnih podataka.

"Ja sam za to da se Registar objavi, jer mislim da nema ni jednog podatka kojeg bi se Vlada trebala sramiti, međutim sadašnji propisi su takvi da ne dozvoljavaju objavljivanje Registra", rekla je Kosor. Za to je, dodala je, među ostalim, potrebno izmijeniti više zakona, poput zakona o JMBG-u, zakona o obrani itd.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene