Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kosor osudila trovanje psa vodiča slijepih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potpredsjednica Vlade i predsjednica Vladina povjerenstva za osobe s invaliditetom Jadranka Kosor najoštrije osuđuje trovanje psa vodiča slijepoga Vladislava Stiblika iz Vodica, priopćio je danas Vladin ured za odnose s javnošću.

Mediji su danas objavili da policija u Vodicama istražuje tko je, namjerno ili nenamjerno, ostavio otrov od kojeg je uginuo jedini pas vodič u Šibensko-kninskoj županiji čija se vrijednost, kako se navodi, procjenjuje na sto tisuća kuna. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Uhićen upravitelj Otrovali se u indijskom restoranu: Gosti su pljuvali krv i vrištali od boli Trovanje životinja u Zadru - 1 Trovanje divljih životinja Nije priča s filmskog platna, nego svijet u kojem živimo: ''Ako primijetite, nemojte samo gledati''

Zahvaljujući sedmogodišnjoj labradorici Roni, slijepi Vladislav Stiblik posljednje se četiri godine kretao bez pomoći ukućana.
Potpredsjednica Kosor od ovlaštenih tijela traži da žurno pronađu neodgovornog počinitelja, a javnost poziva na razumijevanje kad je riječ o psima vodičima slijepih osoba budući da su im oni neprocjenjivi u savladavanju svakodnevnih životnih, komunikacijskih i drugih prepreka. 

S tim u vezi, podsjeća i na Zakon o kretanju slijepih osoba uz pomoć psa vodiča.

Kao predsjednica Povjerenstva za osobe s invaliditetom,
potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor, u sklopu svojih ovlasti, predložit će pomoć gospodinu Vladislavu Stibliku kako bi nabavio novog psa vodiča.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene