Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kontrolori javne televizije poručuju da će uskoro krenuti u akciju popisivanja broja računala, zbog toga što će pravne osobe morati plaćati RTV pristojbu i za svako računalo.


Sa Prisavlja poručuju da 'u ovom trenutku nema planova o popisivanja računala u tvrtkama niti o zaračunavanju pristojbe za njih, iako po novom zakonu javnoj televiziji ima pravo na to', piše Poslovni.hr.

Vezani članci Slika nije dostupna Intervenirala policija: Antivakseri provalili u studio informativnog programa, sve prenosili uživo Turistička pristojba po dubrovački - 4 Dok sve brine spas turističke sezone, na jugu Hrvatske nelogična poskupljenja: ''Situacija je neizvjesna. Ulaz rezervacija je jako spor''

>> HRT: Novci se razbacuju, javni interes zanemaren,sankcija nema

Tako Zakon o javnoj televiziji kaže da 'svatko tko ima u vlasništvu ili posjedu radijski i televizijski prijamnik odnosno drugi uređaj za prijam radijskog ili audiovizualnog programa na području Republike Hrvatske koje je pokriveno prijenosnim signalom, dužan je javnoj televiziji plaćati mjesečnu pristojbu'.

Iako privatne osobe plaćaju jednu pristojbu bez obzira koliko u kući imali televizora i automobila s radijom, a zakon kaže da pravne osobe, udruge bez pravne osobnosti, obrtnici, ali i fizičke osobe koje obavljaju samostalnu djelatnost, moraju plaćati pristojbu na svaki prijamnik. Male tvrtke sumnjaju da je ovaj potez javne televizije namijenjen upravo njima.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju