Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nova pravila za tvrtke

Popisivat će sva računala i radijske prijamnike radi RTV pretplate

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kontrolori javne televizije poručuju da će uskoro krenuti u akciju popisivanja broja računala, zbog toga što će pravne osobe morati plaćati RTV pristojbu i za svako računalo.

Sa Prisavlja poručuju da 'u ovom trenutku nema planova o popisivanja računala u tvrtkama niti o zaračunavanju pristojbe za njih, iako po novom zakonu javnoj televiziji ima pravo na to', piše Poslovni.hr.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna prestaje s radom Već treća blokada računa u godinu dana: Javna televizija u BiH pred kolapsom Slika nije dostupna TEŽAK INCIDENT U SLOVENIJI Intervenirala policija: Antivakseri provalili u studio informativnog programa, sve prenosili uživo

>> HRT: Novci se razbacuju, javni interes zanemaren,sankcija nema

Tako Zakon o javnoj televiziji kaže da 'svatko tko ima u vlasništvu ili posjedu radijski i televizijski prijamnik odnosno drugi uređaj za prijam radijskog ili audiovizualnog programa na području Republike Hrvatske koje je pokriveno prijenosnim signalom, dužan je javnoj televiziji plaćati mjesečnu pristojbu'.

Iako privatne osobe plaćaju jednu pristojbu bez obzira koliko u kući imali televizora i automobila s radijom, a zakon kaže da pravne osobe, udruge bez pravne osobnosti, obrtnici, ali i fizičke osobe koje obavljaju samostalnu djelatnost, moraju plaćati pristojbu na svaki prijamnik. Male tvrtke sumnjaju da je ovaj potez javne televizije namijenjen upravo njima.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene