Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Veliko priznanje

Kongresni turizam: Dubrovnik i Zagreb uz bok Las Vegasu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kongresni turizam u Hrvatskoj traje tijekom cijele godine. Zagreb i Dubrovnik uvršteni su na ljestvicu najjačih svjetskih odredišta za kongresni turizam. I to uz bok Las Vegasu!

Radni tjedan Perti Salod,  turist iz Finske, proveo je na kongresu u Dubrovniku, zajedno s 200-tinjak kolega. 'Ovdje smo već 4 dana. Dubrovnik je vrlo lijep. Ipak, ovdje nismo prvi put, tu smo bili prije dvije godine, a u Dubrovniku smo imali i vjenčanje', kaže.

Pročitajte i ovo Nevrijeme u Zagrebu Žuti meteoalarm Nevrijeme pogodilo Zagreb: Na dio grada pala tuča, pogledajte koji su kvartovi najgore prošli Gužve na biračkim mjestima u Zagrebu Građansko pravo VIDEO/FOTO Građani pohrlili na glasanje: Velike gužve na mnogim biralištima u Zagrebu

Već tradicionalno, hotelske recepcije subotom imaju pune ruke posla. Završavaju kongresi, grupe koje i izvan sezone pune hotele. 'Grupe ovise, znači, od nekakvih 100 do 300-400 ljudi. Imali smo kongrese s preko 600 ljudi. Uglavnom, kongresi se kreću 3-4 dana, kaže Roberta Šimunović, iz hotela Libertas Rixos.

Dubrovnik i Zagreb izabrani su među 80 svjetskih gradova za kongresni turizam. Veliko priznanje otvara prostor i za veliku zaradu. 'Kongresni gosti jako puno troše. U prošloj godini, prema podacima državnog zavoda za statistiku, je 25 posto više poslovnih skupova. Ukupan prihod je bio 51 posto više nego u destinaciji', tvrdi Romana Vlašić, voditeljica kongresnog ureda TZ Dubrovnik.

'To su grupe koje su izuzetno jake i poznate, i na kraju i financijski svima više odgovara imati kongrese nego više-manje grupa', dodala je Šimunović.

Udarni mjeseci za kongresni turizam su travanj ,svibanj i lipanj te jesen. Priznanje Dubrovniku i Zagrebu, svakako je poticaj i ostalim hrvatskim odredištima.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene