U Konferencijskoj dvorani Filozofskog fakultetu u Zagrebu, 29. i 30. studenog 2018. godine održat će se prvi kongresa studenata muzeologije Filozofskog fakulteta u Zagrebu na temu „Korištenje europskih fondova u upravljanju baštinom“.

Galerija


Kongres je zamišljen kao dvodnevni događaj uz predavanja, odnosno predstavljanja projekata ostvarenih pomoću sredstava iz Europske unije koji ukazuju na važnost sinergije različitih profesija koja dovodi do realizacije važnih projekata. Ti projekti daju nov pristup kulturi, ukazuju da baština može biti zanimljiva kroz novu interpretaciju i multimedijske sadržaje.

Vezani članci Ivan Vilibor Sinčić i Andrej Plenković Plenković na udaru u Strasbourgu: Po Hrvatskoj žestoko oplela Šveđanka, premijera nije štedio ni Sinčić Valentina Beg u Bruxellesu Srce Europske unije kuca u ovom gradu: Doznajte kako doista izgleda živjeti i raditi u "prašumi" Bruxellesa

Prvog dana kongresa bit će izloženo 11 projekata. Predstavit će se Tehnički muzej Nikola Tesla, Upravni odjel za kulturu Istarske županije, Centar za posjetitelje Ivanina kuća bajke, Muze d.o.o., Kocka d.o.o., Institut za arheologiju, Park prirode Medvednica, Muzeji Hrvatskog zagorja – Galerija Antuna Augustičića.

Drugi dan kongresa održat će se besplatne radionice o pripremi takvih projekata: Deska Kreativne Europe „Umrežavanje i stvaranje suradnji“ te Centra za civilne inicijative „Osnivanje udruge i njen položaj u zajednici“.

Organizacijski tim čini grupa od šestero studenata Muzeologije i upravljanja baštinom, Đurđica Mirić, Loredana Tvrtković, Vanja Kundrata, Bojana Birač, Vedrana Tonković Zokić i Anja Novaković koji su pod mentorstvom prof. dr. sc. Darka Babića osmislili i realizirali ovo dvodnevno događanje.

Ovaj događaj je pod visokim pokroviteljstvom Europskog parlamenta.

Dodatne informacije možete pronaći na Facebook stranici „Kongres studenata muzeologije“: bit.ly/ksm293011