Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sunce pa kiša

Ploče jučer bile treće najkišovitije u Europi: Donosimo prognozu za ovaj tjedan!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako će današnja sunčana razdoblja biti popraćena mjestimičnim pljuskovima i povremenom naoblakom, nakon posljednjih oblačnih i maglovitih tjedana i najmanju zraku sunca dočekujemo s oduševljenjem.

Jutro će u kopnenom području većinom biti djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku, mjestimice i maglu. Nešto više oblaka pa i uz mogućnost slabe kiše očekuje se u Slavoniji. Na Jadranu će pak sunčano vrijeme uglavnom i prevladavati. Vjetar slab, na moru zapadnjak i sjeverozapadnjak, a temperatura na kontinentu od 0 do 4, u gorju malo niža, a duž Jadrana od 2 na sjevernom do desetak stupnjeva na južnom dijelu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Uskoro nam se vraća nestabilno vrijeme: Meteorolog otkriva kada stiže nova promjena Snijeg na Platku Potencijalno opasno vrijeme Oglašeno žuto upozorenje: Danas pljuskovi s grmljavinom, a snijeg već pada na Platku i Zavižanu

>> Idućih dana temperature u porastu, snijeg će se topiti

Poslijepodne će se u unutrašnjosti nastaviti djelomice sunčano s promjenjivom naoblakom, k tome će još i zatopliti. Najviša dnevna temperatura bit će između 6 i 10 stupnjeva.

Djelomice ili čak pretežno sunčano bit će na sjevernom Jadranu, a nešto promjenjivije u gorju. Vjetar slab, tek prema večeri zapuhat će umjerena i jaka bura. U najtoplijem dijelu dana mjerit će se između 9 i 12 stupnjeva. I u gorskoj Hrvatskoj će biti toplije nego danas, do 5 stupnjeva. Dosta sunca sutra poslijepodne očekujemo i u Dalmaciji. Puhat će slab do umjeren zapadnjak i sjeverozapadnjak pri čemu temperatura može porasti i do 14 stupnjeva.

Prema podacima crometeo.hr Ploče su jučer bile najkišovitije mjesto u Europi sa 63 milimetara kiše. U Pločama je jučer poslijepodne, od 13 do 19 sati palo čak 47 litara kiše, većina u razdoblju od oko tri sata, uz gotovo neprestanu grmljavinu. U veljači je dosad u Pločama palo 203 litre kiše, što je i više od dvostruke prosječne mjesečne količine (95 litara). Od početka 2013. godine u Pločama je palo čak 489 mm , dok je godišnji prosjek je 1102 mm - u nepuna dva mjeseca je već pala gotovo polovica prosječne godišnje količine oborine.

A narednih dana - kiša

Idućih dana vrijeme na kopnu bit će promjenjivo ili pretežno oblačno, povremeno s oborinama koje su pak najizglednije u srijedu. Temperatura će varirati, no danju će biti uglavnom iznad nule. Većinom oko 5 stupnjeva.

Na moru u nastavku tjedna djelomice sunčano, a i ovdje je u srijedu najveća mogućnost za mjestimičnu kišu. Temperatura, oko 10 stupnjeva ili malo viša.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene