Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ekipa magazina Provjereno istražila je kako preživjeti smrtne opasnosti.


Članovi Javne vatrogasne postrojbe Zagreb, pripadnici zadarske Gorske službe spašavanja i osoblje zrakoplova za magazin Provjereno otkrili su koje greške ljudi u opasnosti najčešće rade te tako najčešće prelaze granicu između života i smrti. Čak 95 posto putnika koji sudjeluju u avionskim nesrećama, pad aviona preživi, iako vlada mit da je to nemoguće. Životi onih koji su poginuli u velikom broju su mogli biti spašeni, da su znali što napraviti.

Vezani članci Trudnički trbuh, ilustracija Iskustva žena koje su rodile kod kuće: Kako u Hrvatskoj danas izgleda porod u vlastitom domu i tko je kriv što našim primaljama - nije dopušten dolazak Ivana Paradžiković i Andrija Jarak Andriji Jarku pripala već treća nagrada Zlatni studio za najboljeg TV novinara, Ivana Paradžiković najbolja je TV voditeljica!

Doznat ćete i kako na vrijeme da spasite život pobjeći iz prostorije ispunjene dimom, što je ekipa Provjerenog testirala u prostorijama Javne vatrogasne postrojbe Zagreb. A novinarka Provjerenog Ana Blažević i snimatelj Mario Kovačić za potrebe priloga odlučili su se za pravu avanturu - prenoćili su usred šume na Velebitu, na visini od 1100 metara. S njima su bili pripadnici zadarske Gorske službe spašavanja – pročelnik Neven Zrilić, te Šime Jukić i Šime Sorić. Našoj ekipi pokazali su kako se sakriti od grmljavine u šumi, kako pronaći vodu i hranu te kako otjerati zvijeri.

Savjete za smrtno opasne situacije pogledajte u Magazinu Provjereno, večeras u 21.10 na Novoj TV.