Obavijesti Video Pretražite Navigacija
IZ STRASBOURGA

Karlo Ressler za Dnevnik Nove TV: "To je poziv na buđenje, ali i povratak zdravorazumskim politikama"

Aktualno Galerija Karlo Ressler - 2 Karlo Ressler - 2 Foto: DNEVNIK.hr Karlo Ressler - 1 Karlo Ressler - 1 Foto: DNEVNIK.hr Vibor Vlainić Vibor Vlainić Foto: DNEVNIK.hr +0 Plenarna sjednica Galerija 1/4 >>
Plenarno zasjedanje Europskog parlamenta u Strasbourgu prati reporter Dnevnika Nove TV Vibor Vlainić. On je razgovarao s Karlom Resslerom, zastupnikom u EP-u te izvijestio što Europa sprema za svoje građane ove zime.

Reporter Dnevnika Nove TV Vibor Vlainić o mjerama za ublažavanje energetske krize u utorak je u Strasbourgu razgovarao sa zastupnikom u Europskom parlamentu Karlom Resslerom (HDZ/EPP).

Na pitanje mogu li Europska komisija i EU pomoći građanima, Ressler je kazao da im moraju pomoći.

"Činjenica je da se od 24. veljače od kada su ruski tenkovi pregazili ukrajinsku granicu, cijela Europa, ne samo Ukrajina nalazi u potpuno novoj eri neizvjesnosti. To je poziv na buđenje, ali i povratak zdravorazumskim politikama. To se svakako odnosi na područje energetike", kazao je Ressler. 

Europsko jedinstvo se testira. Ukrajinci se, kako je istaknuo, bore za sve europske vrijednosti, svoju opstojnost i slobodu, u čemu moraju imati podršku Europskog parlamenta.

Po pitanju energetske krize građanima se može pomoći kroz tri područja: da uštede energiju s programima za stambene i javne zgrade, diversifikacijom energije na način da manje postanemo ovisni o Rusiji te dodatnim ulaganjima o obnovljive izvore te u nuklearnu energiju, istaknuo je Ressler.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ŠIROKA FRONTA Prosvjed pred HDZ-om: Protiv eura, ''rodne ideologije'' i WHO-a; Brzo se javio HDZ i prozvao ''MOST-ove zlobne, a nesposobne mališane''  

Pročitajte i ovo Andrej Plenković izjava nakon sjedNICE VRHA HDZ-a Plenković o mjerama: "Limitirat ćemo cijene određenih proizvoda. A prosvjed? Organizira ga ona ista antivakserska ekipa"

O subotnjem prosvjedu Ressler je rekao da nije ostvario cilj koji su htjeli organizatori.

"Hrvatskoj je prijeko potrebna odgovornija oporbena politička scena, jer vidimo još jednom da takva atmosfera huškanja i činjenica da su na prosvjed pozivali i predstavnici parlamentarnih stranaka jasno ukazuje do kakvih to posljedica dovodi", rekao je Ressler.  

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

 


 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene