Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Reakcija iz Ljubljane

Erjavec o sastanku Plenkovića i Cerara: "To je izgubljen dan"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slovenski ministar vanjskih poslova nije posebno impresioniran sastankom slovenskog premijera Mire Cerara s hrvatskim kolegom Andrejom Plenkovićem te kaže, osim što je to za slovensku diplomaciju "izgubljen dan", da se u tom razgovoru neće dogoditi ništa bitno.

"Ništa posebno se neće dogoditi", rekao je Erjavec uoči izjave dvojice premijera slovenski ministar vanjskih poslova Karl Erjavec.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović, Andrej Plenković - 3 Večeras u Provjerenom Ako ste ih zaboravili: Plameni jazavac, gojenac, šmrkavac, nilski konj... Nisu to klinci, nego najmoćniji političari u Hrvatskoj Andrej Plenković u stožeru HDZ-a Objava nakon rezultata Oglasio se Plenković: "Uskoro ćete saznati s kim ćemo imati većinu"

"Bit će to izgubljen dan u vezi pregovora između Hrvatske i Slovenije", dodao je Erjavec tijekom tiskovne konferencije u Ljubljani, prenosi žurnal24.si.

I dalje je uvjeren u izjave hrvatskog premijera Andreja Plenkovića od ponedjeljka, da i dalje inzistira na tome da odluka arbitraže ne primjenjuje i da želi novu raspravu o tijeku granice između Slovenije i Hrvatske.

Ipak, Erjavec ističe i kako je dobro da je Cerar posjetio Zagreb, ali samo zato što je Plenković u srpnju bio u Ljubljani. Dodao je da je Cerarov posjet Zagrebu dobar kako bi "hrvatska Vlada mogla čuti kako će Slovenija započeti s provođenjem arbitražne odluke od 29. prosinca 2017. godine i da to može jednostrano učiniti".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene