Karl Erjavec (Foto: AFP)
Karl Erjavec (Foto: AFP)

Slovenski ministar vanjskih poslova nije posebno impresioniran sastankom slovenskog premijera Mire Cerara s hrvatskim kolegom Andrejom Plenkovićem te kaže, osim što je to za slovensku diplomaciju "izgubljen dan", da se u tom razgovoru neće dogoditi ništa bitno.


"Ništa posebno se neće dogoditi", rekao je Erjavec uoči izjave dvojice premijera slovenski ministar vanjskih poslova Karl Erjavec.

Vezani članci Josip Bozanić i Andrej Plenković (Foto: Davor Puklavec/PIXSELL) Plenković: Neka nas Uskrs ohrabri da izgradimo ozračje tolerancije i solidarnosti Pogled na Piranski zaljev (Foto: AFP) Planira se pritisak? Erjavec je siguran da će Hrvatska postupno "omekšati"

"Bit će to izgubljen dan u vezi pregovora između Hrvatske i Slovenije", dodao je Erjavec tijekom tiskovne konferencije u Ljubljani, prenosi žurnal24.si.

I dalje je uvjeren u izjave hrvatskog premijera Andreja Plenkovića od ponedjeljka, da i dalje inzistira na tome da odluka arbitraže ne primjenjuje i da želi novu raspravu o tijeku granice između Slovenije i Hrvatske.

Ipak, Erjavec ističe i kako je dobro da je Cerar posjetio Zagreb, ali samo zato što je Plenković u srpnju bio u Ljubljani. Dodao je da je Cerarov posjet Zagrebu dobar kako bi "hrvatska Vlada mogla čuti kako će Slovenija započeti s provođenjem arbitražne odluke od 29. prosinca 2017. godine i da to može jednostrano učiniti".