Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Karamarko šokiran

Nakon pressice Milanovića i Josipovića, HDZ traži ostavke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko održao je press konferenciju povodom događaja o aferi nadzora izlista telefonskih razgovora i nakon što su se o tome očitovali hrvatski Predsjednik i premijer.

Karamarko i HDZ će traže ostavke - gotovo svih redom - od čelnika ravnateljstva policije, PNUSKOK-a, preko ministra Ranka Ostojića do premijera Zorana Milanovića.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović i Andrej Plenković - 2 "Koji bijedni spin" HDZ žestoko uzvratio: "Baćuška Milanović, vrhovni lažljivac, neće otkriti od koga je uzimao novac" Oleg Butković Je li pogodovao bratu? Butković odgovorio Benčić: "Obitelj se ne dira, a pravna stručnjakinja studirala je 18 godina..."

>> Josipović: Nije bilo kršenja zakona; Milanović: Ljudi povezani s kriminalom su nervozni!

Šef HDZ-a novinarima je rekao kako je šokiran izjavama Milanovića i Josipovića te naglasio kako su njihove izjave danas bile klasičan primjer kako se obmanjuje javnost. Karamarko smatra kako se na taj način zataškavaju prave informacije.

Isto tako ističe kako je zastrašujuće kako je premijer Milanović rekao da su telefonski ispisi normalna stvar. Ako je sve bilo zakonito, pita se Karamarko, zašto je onda smijenjen predstojnik Ureda Vijeća za nacionalnu sigurnost RH, Petar Mišević?

Naglasio je kako od šefa tajnih službi Josipa Buljevića žele napraviti kriminalca, kako bi opravdali svoje kriminalne radnje.

Karamarko je nakon toga rekao i kako smatra da će se sada uništiti dio dokumentacije, a nadležnom saborskom odboru dati pročišćena verzija. Na pitanje novinara kako on to zna, Karamarko je rekao da je to njegova stvar.

Traži i da se osnuje saborsko istražno povjerenstvo te dodao kako se ne bi čudio da se prate i njegovi telefonski ispisi brojeva. Na pitanje novinara osjeća li se odgovornim za novonastalu situaciju u tajnim službama, Karamarko je rekao kako se ne osjeća odgovornim.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene