Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kritizirao vladajuće

Karamarko: Obećali su da neće graditi Pelješki most, a sada su i od toga odustali

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko nakon polaganja vijenca na grob Gojka Šuška kritizirao je vladajuću koaliciju zbog odustajanja od svojih izbornih obećanja, uključujući i obećanje da neće graditi Pelješki most.

Stotinjak HDZ-ovaca predvođenih predsjednikom stranke Tomislavom Karamarkom položilo je danas vijenac na grob ratnog ministra obrane Gojka Šuška, u povodu 15. obljetnice njegove smrti.

Pročitajte i ovo Tomislav Karamarko "Dvojio sam..." Oglasio se Karamarko: Objasnio kako bi HDZ mogao dobiti izbore i s kime bi trebao koalirati Andrej Plenković i Tomislav Karamarko - 1 zakuhalo pred izbore Povratak otpisanog? Komunikacijski stručnjak o neočekivanom gostu na skupu HDZ-a i novom sloganu

"Gojko Šušak jedan je od najzaslužnijih za obranu Hrvatske. Posao ministra obrane u ratu je obavio na najbolji mogući način", rekao je Karamarko. Dodao je da HDZ u svom članstvu ima puno hrvatskih branitelja koji štuju Šuškovo djelo. "Zbog toga nam je obaveza, ali i želja da mu na neki način odamo počast", kazao je.

>> 'Pelješki most nije Potemkinovo selo, neću otvarati gradilište bez novca!'

Zamoljen da komentira izjave ministrice vanjskih poslova i europskog povjerenika za promet Siima Kallasa o financiranju izgradnje Pelješkog mosta novcem EU, Karamarko je podsjetio da je Kukuriku koalicija u programu s kojim je izišla na izbore obećavala da se taj most neće graditi. "Mislili su da time rade strašnu uslugu ovom narodu, a sada su od toga odustali, kao što su odustali i od zakona o strateškim investicijama i od zakona o policiji, na kojem su ustrajavali unatoč protivljenju Europske komisije", rekao je Karamarko.

Na optužbe vladajućih da je među okupljenima na prvosvibanjskom sindikalnom prosvjedu bilo i onih koji su Hrvatsku doveli u krizu, Karamarko je podsjetio da je premijer Milanović u obraćanju naciji u izbornoj noći kazao da se nova vlast nema pravo pozivati na pogreške stare.

"Ali oni samo to rade", rekao je Karamarko, podsjetivši da je 2011., u vrijeme HDZ-ove vlade, bilježila rast BDP-a. Vladajuće je prozvao da nisu uspjeli preokrenuti negativne trendove te da su prekinuli socijalni dijalog. "Ova ex katedra pozicija nije dobra i ona je dovela do sindikalnog okupljanja, kojega sad nazivaju političkim skupom", ocijenio je.

Ponovio je da HDZ na predstojećim lokalnim izborima očekuje dobar rezultat i kvalitativni pomak, ustvrdivši da se stranka diže, a da joj je uspjeh na izborima za Europski parlament dao "dodatni vjetar u leđa". (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene