Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tomislav Karamarko:

'Ankete u Hrvatskoj služe kreiranju, a ne ispitivanju javnog mnijenja'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko izjavio je da ankete koje su objavljuju u Hrvatskoj ne služe ispitivanju, nego stvaranju javnog mnijenja i da se kroz njih pokušava demoralizirati njegovu stranku.

"Meni su te ankete presmiješne. Apsurdno je da se objavljuju svaki mjesec, ne znam da to negdje radi svaki mjesec. U ove zadnje dvije i pol godine postalo je jasno da su te ankete u funkciji kreacije, a ne ispitivanja i detekcije javnog mnijenja. To je bio pokušaj da se demoralizira HDZ", rekao je Karamarko novinarima, zamoljen da komentira najnoviji Crobarometar koji pokazuje da ga je premijer Zoran Milanović prvi put pretekao po nepopularnosti.

Pročitajte i ovo Oleg Butković i Zoran Milanović Bura se ne stišava HDZ reagirao na Milanovićevo obraćanje, javio se i Butković: "Sam pao, sam se ubio!" Tomislav Karamarko "Dvojio sam..." Oglasio se Karamarko: Objasnio kako bi HDZ mogao dobiti izbore i s kime bi trebao koalirati

Dodao je da se HDZ pokušalo demoralizirati na dva načina, prikazujući ga da je gori od SDP-a i da ima najnepopularnijeg predsjednika.

"Prvo, te ankete su govorile da smo lošiji od SDP-a, koji je pregrozan, koji ima vladu koja je krahirala i koja ima katastrofalne rezultate i drugo, da imamo najnepopularnijeg predsjednika. Mi odavno govorimo da je to naprosto nemoguće. Nisam ja tu u pitanju, ali sada ankete pokazuje našu prednost od sedam, osam posto, a to je bilo realno prije otprilike godinu dana. Danas mi vrijedimo puno više, razlika je puno veća i mislim da je vrijeme da se s prekine tim zlouporabama. Na europskim izborima imali smo 42 posto, 12 posto razlike u odnosu na SDP, a nakon izbora objavljuje se anketa po kojoj smo samo 3,5 posto jači od SDP-a. To je smiješno", rekao je Karamarko, naglasivši da se time ne zamara i da mu je bitno da stranka raste, da ima potporu i da nudi rješenja za izlazak iz krize.

83 posto građana misli kako zemlja ide u lošem smjeru!

Karamarko, koji sudjeluje na sastanku čelnika Europske pučke stranke u Kortrijku, stotinjak kilometara zapadno od Bruxellesa, okupljenih uoči početka summita čelnika EU-a, komentirao i članak objavljen u Financial Timesu po kojem je Hrvatska naslijedila Grčku na neslavnom mjestu ekonomski najnefunkcionalnije zemlje Europske unije.

"To je potvrda onoga što mi stalno govorimo. Mi smo konstruktivna opozicija koja upozorava na ono što se realno može učiniti i ne optužujemo vladu da ne čini ono što nije moguće učiniti. Ali ono što je moguće, to nisu učinili - povlačenje sredstava iz europskih fondova. Da smo povukli ovih sedam milijardi o kojima pričamo to bi podiglo BDP barem za jedan posto. Ali, oni su nesposobni za to", rekao je Karamarko.

Predsjednik HDZ-a kritizirao je i predsjednika države Ivu Josipovića zbog toga što nije sazvao tematsku sjednicu vlade o gospodarstvu, ističući da je postotak njegove popularnosti prenapuhan.

"Po čemu će on biti zapamćen u ove četiri i pol godine? Da se nije htio petljati u ništa. Mi smo ga nekoliko puta kritizirali što nije inzistirao kod predsjednika vlade da se sazove tematska sjednica, a on saziva VONS zbog sedam zakonitih zapošljavanja u SOA-i, a ne zbog toga što je 20-25 tisuća ljudi iselilo iz Hrvatske. Prema tome, po čemu bi on trebao biti toliko popularan? Mi smo pripremili pravog kandidata za predsjedničke izbore i mislim da ćemo to u siječnju riješiti", rekao je Karamarko.

Dodao je da postoji još puno tema o kojima treba raspravljati, ali da to "ne dolazi na dnevni red zbog predizborne kampanje predsjednika i ovih koji se nazivaju vladom".

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene