Obavijesti Video Pretražite Navigacija
BAZA PODATAKA

Ovo su najnoviji podaci: Petice u padu, kaznene mjere u porastu

Ministarstvo znanosti i obrazovanja ažuriralo je podatke o općem upjehu, pedagoškim mjerama i izostancima učenika u školskoj godini 2021./2022.

Školski e-Rudnik je online bazu podataka koja sadrži statistike o izostancima, općem uspjehu, pedagoškim mjerama te demografskim trendovima u školama. 

Ministarstvo znanosti i obrazovanja ažuriralo je podatke o općem upjehu, pedagoškim mjerama i izostancima učenika u školskoj godini 2021./2022. No, na potpune podatke će trebati još malo pričekati. 

Ipak, prema prvim statistikama, a popunjenost je u trenutku objave ovoag teksta bila 98,30 posto, ocjene su u padu u odnosu na posljednje dvije školske godine, ima puno manje odlikaša, a ima i više nedovoljnih.

Ilustracija Baza podataka (Foto: MZO)

Kada je riječ o općem uspjehu, prosjek ocjena je u blagom padu, a broj učenika s uspjehom 5,0 također je u značajnom padu, čak ih ima manje brojčano i postotno nego prije tri godine.

Izostanci su u porastu što bi se moglo tumačiti time da nisu cijeli razredi išli na online nastavu kad bi manji broj učenika bio pozitivan ili u samoizolaciji, naime, u samoizolaciju su išli samo najbliži kontakti u razredu). Nastava se odvijala u učionici za većinu učenika, a onima u samoizolaciji je evidentiran izostanak iz škole što godinu ranije nije bio slučaj.

Što se tiče pedagoških mjera, pohvalne su u padu, a kaznene u porastu.

Pročitajte i ovo Ilustracija - 1 VAŽAN PODSJETNIK Kraj školske godine opet kuca na vrata: ''Koja je cijena petice?''
Pročitajte i ovo Učionica - 2 U NEKIM ŠKOLAMA Nova školska godina u dio škola donosi i novi predmet: "Nema ispita ni pisanih ili usmenih provjera znanja"

Podatke o uspjehu učenika i učenica detaljnije možete pogledati na stranicama Ministarstva znanosti i obrazovanja.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene