Kakve poteze u ovome trenutku Hrvatska može povući kada je riječ o Nadzornom i Upravnom Ine, analizira novinar i reporter Dnevnika Nove TV Hrvoje Krešić.


Reporter Dnevnika Nove TV Hrvoje Krešić smatra da se bez dogovora s Mađarima teško išta može promijeniti, uključujući i sastav Nadzornog i Upravnog odbora.

Vezani članci Ilustracija - 2 Nestašica kod susjeda: Više od sto benzinskih postaja ostalo bez goriva Hrvoje Krešić Komentar Hrvoja Krešića: "Svjedočenje Mayera nije ni približno isto kao ono Kovačevića. To vladajuće dovodi u nezgodnu poziciju"

I u jednom i u drugom slučaju Hrvati su u manjini u odnosu na Mađare. Nadzorni odbor ima devet članova, od kojih je pet mađarskih i četiri hrvatska. Upravni odbor ima šest članova, po tri Hrvata i Mađara, ali na čelu uprave je Mađar koji može u slučaju izjednačenog broja glasova na Upravnom odboru presuditi u koristi, najčešće, svoje strane. Što god planira napraviti Andrej Plenković, morat će se dogovarati s Mađarima.

Krešić ističe da MOL u ovoj aferi trpi veliku reputacijsku štetu, iako se na prvi pogled ne čini da je tako.

Davorko Vidović, predsjednik Socijaldemokrata, i Hrvoje Krešić Predsjednik Socijaldemokrata za Dnevnik Nove TV: "Izaći ćemo s prijedlogom Lex Ina"

Oporba ''Odi, Plenkoviću'', poručila oporba i upozorila: ''U dvije velike hrvatske afere sudjeluje jedna obitelj''

"Iz perspektive međunarodnih bankara, analitičara i investitora MOL je sada tvrtka koja je dopustila lošim upravljanjem da joj procuri više od 100 milijuna eura", kazao je dodavši da će se možda igrati na tu kartu ili će se, pak, ići na otkup jednog dijela dionica od manjih dioničara, odnosno na pokušaj stjecanja većinskog dijela dionica, ali sve je to još uvijek, kaže, u perspektivi.

Smatra da tek treba vidjeti hoće li pravosudna istraga pokazati nove kompromitirajuće detalje.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju