Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pregovori se nastavljaju

Jovanović pozvao Ribića da se aktivno uključi u politiku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar obrazovanja znanosti i sporta komentiro je trenutnu situaciju nastalu na relaciji Jovanović - Ribić.

Ministar znanosti obrazovanja i sporta komentirao je navode Predsjednika Matice hrvatskih sindikata Vilima Ribića koji je kazao kako su nezadovoljni zainteresiranošću vlade za rješavanje problema u sustavu znanosti i visokog obrazovanja.

Pročitajte i ovo Državni stan - 4 Ima pravo, ali... Dnevnik Nove TV doznaje kakav je stan izabrao novi ministar gospodarstva Slika nije dostupna Traže smjenu Jovanovića Štrajk u znanosti i visokom školstvu - Ribič o Jovanoviću: 'Zajedno sa svojom ekipom mrcvari obrazovni sustav'

Ministar Željko Jovanović kazao je kako ne vidi po čemu granski kolektivni ugovor (GKU) koji je potpisan sa Sindikatom učitelja ne može biti dobar za srednje škole, te kako smatra da prosvjed o kojem će se raspravljati 8. svibnja nije potreban.

Ribić: 'Zbog neuspjele ekonomske politike i neuspješne vlasti, stradavaju radnici'

'Meni su simpatični napori i pokušaji gospodina Ribića da opravda prekid pregovora s Ministarstvom znanosti obrazovanja i sporta, jer činjenica da smo uspjeli potpisati GKU s najbrojnijim sindikatom, sa Sindikatom hrvatskih učitelja, pokazuje koliko smo u Ministarstvu obrazovanja spremni na socijalni dijalog', rekao je ministar Željko Jovanović.

Rekao je kako vjeruje da će se upravo iskustvo koje je ministarstvo ostvarilo s najvećim sindikatom u prosvjeti moći primjeniti na pregovore sa sindikatima u srednjim školama s kojima nastavljaju pregovarati u utorak.

'Pozivam gospodina Ribića da nastavimo pregovore visokog obrazovanja i znanost jer ćemo na taj način pokazati zajedničku odgovornost da obrazovna veritkala u Hrvatskoj funkcionira na najkvalitetniji način', dodao je Jovanović.

Podsjetio je i kako je GKU potpisan sa Sindikatom hrvatskih učitelja osnovnih škola bio na referendumu te da je čak 84% njih dalo glas takvom ugovoru.

'Meni je to dovoljan argument da pregovaramo kvalitetno, da nudimo dobra rješenja i da ta rješenja odgovaraju za 28 tisuća učitelja u osnovnim školama, a jednako tako mogu biti dobra i za srednje škole i za viskoko obrazovanje i znanost', istaknuo je Jovanović.

'Ovo je značajan trenutak za školstvo'

Vilima Ribića pohvalio je za rad te rekao kako se nada da će uspješno završiti i ove pregovore te da će u što kraćem roku uspjeti potpisati ugovor.

'Gospodin Ribić je vrijedan sindikalista i treba mu odati priznanje za sve što čini. Ja sam siguran da je on uvjeren u ispravnost onog što govori, ali mora malo slušati i druge', rekao je.

'Čini mi se da mu je odijelo sindikalnog povjerenika postalo preusko i da on zapravo sebe vidi u politici. Mislim da bi za njegov budući razvoj bilo vrlo korisno da se uključi aktivno u neku političku stranku ili je sam osnuje i da na taj način da doprinos razvoju društvenog života u Hrvatskoj', poručio je Jovanović te rekao kako su vrata njegovog ureda uvijek otvorena, da se nada kako će u miru sjesti i potpisati kolektivni ugovor kako Hrvatsku koja se nalazi u teškoj situaciji ne dovedu u još težu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene